UNIVERSITY NEWS

Волейбольна команда нашого університету зберегла лідерство в другій лізі чемпіонату України

Прихильники літаючого м’яча не могли не помітити ажіотажу з боку Федерації волейболу України, на офіційному сайті якої перед кожним туром з’являється стаття, де експерти гри висловлюють припущення щодо результатів кожного туру. Уважно слідкуючи за розкладом ігор студентської команди факультету фізичного виховання  ЦДПУ ім. В.Винниченка, не можливо не помітити, що в кожному турі доводилось зустрічатись з дедалі сильнішими командами. Тому експерти нарекли третій, заключний, тур у Кропивницькому «групою смерті». Нагадаємо, що після цього туру до четвірки найсильніших команд другої ліги ХVІІ чемпіонату України виходить лише одна команда. Тому гості з Київського національного університету біоресурсів та природокористування та Запорізького «ДЮСШ – Орбіта», які посідають третє та четверте місце у турнірній таблиці відповідно, завітали до нашого міста із серйозними намірами скласти достойну конкуренцію і піднятись на перший щабель турніру.

В очікуванні напрочуд «полум’яних» поєдинків минулих вихідних на факультеті фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка зібрались справжні шанувальники спорту. І не дивно, адже вище зазначені команди грали вперше у нашому залі. Чесно кажучи, з’явилась підозра, що наш вболівальник, який має змогу спостерігати за змаганнями вищого рівня з футболу та баскетболу, дещо скучив за великим волейболом.

Як говорять у народі, вдома і стіни допомагають, а коли ще й трибуни майже вщент заповнені, настрій на перемогу подвоюється. Тому наша команда щиро вдячна кожному, хто прийшов підтримати юних волейболістів, адже саме завдяки відданим шанувальникам хлопці виклалися на повну. 3:0 — такий рахунок за партіями у першій грі з командою НУБіП, у складі якої, до речі, грали майстер спорту міжнародного класу Дьогтєв Ігор, який народився і виріс у місті Кременчук, та майстер спорту України, тренер, що, грає, Вишневський Микола. Наші хлопці провели гру на одному подиху, найбільше виділявся діагональний Валіхновський Владислав, який запам’ятався глядачеві потужною силовою подачею. Владу вдалося зробити сім «ейсів» за гру та виконати 80% результативності у нападі, що дало змогу йому стати кращим гравцем цієї гри. Вивів суперника із рівноваги успішними діями гравець першого темпу Чаповський Олександр, якому вдалося п’ять разів забити м’яч у «третій метр».

Якщо провести підрахунки першого змагального дня, то ця перемога вже гарантувала нашій команді потрапляння до четвірки найсильніших. Але команда із Запоріжжя нав’язала достойну і цікаву гру нашим землякам із команди «Обленерго», яка принесла перемогу «Орбіті». Цей факт тільки підсилив наше бажання якнайшвидше зустрітись з тими, хто скривдив наших сусідів по спортивній арені.

Забігаючи наперед, хотілося б зазначити, що середній вік команди «ДЮСШ-Орбіта», не враховуючи двох гравців, яким вже виповнилось 30, складає 19 років. Тренерському тандему Руденко-Мартишевський у цій грі спала на думку ідея перевірити на міцність нашу молодь, тому до гри із Запоріжжям було залучено всю «лавку». Перша партія за була за студентами факультету фізичного виховання, у другій сили зрівнялися, а от у третій за рахунку 23:23 суддя дав свисток, що фіксував торкання блоку. Відеофіксація показала, що торкання не було, але контрольний м’яч, збитий прийом і «Орбіта» лідирує з рахунком 23:24. Подальшу гру диктували наші студенти, все-таки розлютив хлопців невдалий свисток арбітра у кінці третьої партії. 25:16 і 15:6 — рахунок у четвертій і п’ятій партіях відповідно на користь нашої команди. Кращим гравцем другої гри визнано капітана команди,  зв’язкового Забілястого Олександра. Разом з темповиком Поповичем Олександром вони утворили ігровий тандем. Не схибив на подачі найдосвідченіший гравець команди, аспірант Зіненко Богдан. Майже всю гру провів на майданчику наймолодший гравець команди, вихованець ДЮСШ №3 Матвєєв Антон.

Перемога у третьому турі забезпечила не лише вихід до фіналу чотирьох, а і впевнено закріпила за волейболістами нашого університету лідерство у групі «Б» (центральний регіон) серед семи команд-учасниць Чемпіонату України другої ліги.

Команда висловлює щиру подяку за достойну підтримку президенту клубу, ректору ЦДПУ ім. В. Винниченка, професору Семенюку Олегу Анатолійовичу, а також керівництву факультету фізичного виховання, в особі декана, професора Турчака Анатолія Леонідовича.

Інформацію надано навчально-науковим відділом