UNIVERSITY NEWS

17-18 лютого в Кропивницькому відбудеться дводенний семінар Сила блогу в розвитку громади

Запрошуємо студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В.Винниченка на дводенний семінар, щоб опанувати необхідні сьогодні інструменти як блогінг та соціальні медіа для того, аби посилювати свою громадську діяльність та розбудовувати сталі спільноти. Проект відкриває нові погляди на блогінг як інструмент адвокації та правозахисту.

02 12 10 42

Запрошені тренери:

  • Андрій Приймаченко, студія Студія Peredova (м.Київ)
  • Павло Лісниченко, Світлана Дубина - Центр медіарозслідувань "Прозоро" (м.Кропивницький)
  • Наталія Зикова (Громадська організація "Шлях до майбутнього" (м.Макіївка/м.Дніпро/м.Новомосковськ)
  • Ірина Ткаченко, експертка з онлайн-інструментів,
  • ГО «Агенція сталого розвитку "Хмарочос") (м.Кропивнциький)

Всі умови участі в реєстраційній анкеті та на сторінці події.
Участь безкоштовна. Тільки за попередньою реєстрацією.

Місце проведення - Креативний ІТ-простір KOWO.

У програмі:

*Основи мультимедійного сторітеллінгу
*Пратикум Loesje (соціальне програмування та візуальний сторітеллінг). Креативні шляхи активізації громади. Тема кейсу «Жінки Сходу – ресурс громади»+пратикум Loesje
*Продакшн зі створення медіа-продукту на базі Tilda Publishing.
*Робота над типовою моделлю блогу/створення багаторівневого каркасу блогу на базі Tilda Publishing,

Ви отримаєте інструменти для того, аби:
- бути агентом змін у своєму місті та активізувати громаду за допомогою блогосфери
- професійно писати про складні теми
- професійно працювати з даними
- створювати яскраві та професійні мультимедійні історії
- реалізовувати медіа-проекти соціальної дії
- візуалізувати дані

Реєстраційна анкета

ПРО ПРОЕКТ

Дводенний семінар Сила блогу в розвитку громади є компонентом проекту «I am Media: Empowerment Advocacy Programme for Internally Displaced Women” - проект, що реалізовується Громадською організацією «Фундація прав людини» (www.uhrf.org) за підтримки Robert Bosch Foundation.

Головною метою проекту є посилення голосу внутрішньо переміщених жінок на місцевому рівні через системне використання сили блогерства у соціальних медіа ресурсах.

Особливість проекту в його консолідаційній та інтеграційній силі - через залучення до міжрегіональних та регіональних заходів учасниць та учасників з різних соціальних та професійних сфер, регіонів.

Проект "I am Media" багатокомпонентний, охоплює три регіони (Львівська, Кіровоградська та Черкаська області) і спрямований на те, аби допомогти громадським активістам, блогерам-початківцям, жінкам з різних сфер опанувати такі необхідні сьогодні інструменти як блогінг та соціальні медіа для того, аби посилювати свою громадську діяльність та розбудовувати сталі спільноти. Проект відкриває нові погляди на блогінг як інструмент адвокації та правозахисту.

Важливий компонент проекту - просвітницька робота по впровадженні Резолюціїї ООН 1325 "Жінки. Мир. Безпека", тема якої ще не піднімалася в регіональних ЗМІ Кіровоградської області.

Платформа для блогерів-початківців Community-Blog Platform https://www.facebook.com/blogging.community.ukraine/ створена ГО “Фундація прав людини” як віртуальний простір для навчання, обміну досвідом та менторської комунікації між учасниками проектів «Фундації прав людини», зокрема для проекту «Я-медіа».

Про ідею блогерського компоненту в правозахисних проектах «Фундації прав людини» розповідається в цьому відео (автор проекту Євген Фомін, голова «Фундації прав людини»).

У Кіровоградській області регіональним партнером проекту є ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" https://www.facebook.com/skyscraper.kr/, директорка Агенції - Ірина Ткаченко.

#IamMedia - хештег для відслідковування перебігу проекту.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"