UNIVERSITY NEWS

“Мобільна медична консультація” для працівників педагогічного університету

Нещодавно у місті Кропивницький презентували проект “Мобільна медичні консультація” (ММК), ініціатором якого є Народний депутат України Костянтин Яриніч. Також «Мобільна медична консультація» працює у Кіровоградській області за підтримки проекту "Здоров'я наших дітей", що реалізовується за ініціативою голови Кіровоградської обласної адміністрації Кузьменко Сергія та Українського Центру Томотерапії, що нині є центром сучасної діагностики і лікування раку і обладнаний єдиною в Україні системою променевої терапії Tomotherapy. 

DSC 7457

Тому за ініціативи Народного депутата  Костянтина Яриніча для викладачів та студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка організовано мобільний центр томотерапії. Проект «Мобільна медична консультація» підтримує початі реформи системи охорони здоров'я України. Його головною метою є профілактика захворювань і зменшення смертності серед населення, а також допомога сімейним лікарям.

ММК - це трейлер укомплектований мамографом, УЗІ апаратом і гінекологічним кріслом. Як повідомляють організатори, що мета проекту - рання діагностика захворювань з акцентом на онкопатології. Адже такі хвороби як рак простати, грудей, жіночих статевих органів, відносно легко діагностуються на початкових стадіях. Ключова особливість - це мобільність: сьогодні в одному місті, завтра - в іншому.

DSC 7462

Саме проект ММК стане незамінним помічником для сімейних лікарів, які зможуть забезпечити своїх пацієнтів/клієнтів якісною і своєчасною діагностикою. Вони не потребуватимуть спеціалізованого високоякісного устаткування, яке вимагає спеціалізації, а пацієнтам не треба буде їхати в райцентр або обласний центр.

Співробітники університету мали змогу у ММК  пройти ультразвукове обстеження, мамографію, гінекологічний огляд, збір біологічного матеріалу, УЗД щитоподібної залози, молочної залози та малого тазу, а також провести анкетування (на предмет ранньої діагностики раку). Це дозволить своєчасно діагностувати захворювання, економити засоби і час на обстеження.

 

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"