UNIVERSITY NEWS

Омельяненко Віталій Лукич

Омельяненко Віталій Лукич

Колектив Центральноукраїнського державного педагогічного університету з глибоким сумом сповіщають, що на 86 році пішов з життя кандидат педагогічних наук, професор, Заслужений працівник народної освіти України, Омельяненко Віталій Лукич.

Наше суспільство втратило досвідченого і висококваліфікованого педагога, мудрого керівника, авторитетну Людину з великої літери. Життєвий шлях Віталія Лукича  – зразок людської гідності, добропорядності та мудрості. Усі, хто знав Віталія Лукича Омельяненка, любили і поважали його за чуйне ставлення до людей, велику душевну щедрість, мудрість і оптимізм.

Народився на Київщині в родині вчителів. Вищу освіту здобув на філологічному факультеті Київського державного університету імені Тараса Шевченка.

Працював учителем, директором школи, завідувачем кафедри педагогіки, деканом, проректором з навчальної роботи Кіровоградського державного університету ім. В. Винниченка, завідувачем кафедри педагогіки Черкаського педагогічного інституту. Згодом Віталій Лукич повернувся до Кіровоградського державного університету ім. В. Винниченка, обійнявши посаду професора кафедри педагогіки та освітнього менеджменту.

Автор понад 100 наукових праць, у тому числі монографій і навчальних посібників.
У ці скорботні дні висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким покійного.

Світла пам’ять про Віталія Лукича назавжди збережеться в наших серцях.