UNIVERSITY NEWS

«Про любов, віру у майбутнє та життєвий вибір…», - розповіли Герої АТО студентам педагогічного університету

«Ви – наше майбутнє… У багатьох на Майдані не було вибору, як і у наших хлопців в зоні АТО. Ми знали, що за майбутнє нашої держави треба боротися. Хотіли, щоб ви спокійно ходили до школи, вступили до університету, спокійно прогулювалися по місту чи їздили по іншим містам подорожувати. Не будьте байдужими до війни та  хлопців, які там отримують каліцтва чи гинуть…». Як можна стримати сльози чи емоції після таких слів? Розуміючи, що перед тобою стоїть Герой, який пережив все та побачив зовсім інше, не таке райдужне життя, там, в зоні АТО. І тепер приїхавши до студентів переживають усі емоції як уперше…

5 жовтня у актовій залі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася зустріч, яка надовго запам`ятається не тільки студентам ВНЗ, але й викладачам, адже стримати сліз не зміг ніхто.

У рамках відзначення Дня захисника України відбулася зустріч зі студентами нашого університету. На зустріч завітали:  Народний герой України Вадим Довгорук, голова ГО «Бойове братство» ветеран 17-го батальйону Олег Кокуленко, ветеран 17-го батальйону Віктор Танцюра , вдова підполковника Володимира Степанка Олена Степанок  та інші.

На початку заходу студенти переглянули фільм: «Дзержинська – це Україна», створений волонтерами Оленою Щербиною та Вікторією Касьяновою, які відзняли його на Донеччині.

У всіх охочих у залі  була можливість не тільки послухати розповіді бійців, а й поставити питання окремо. Адже у кожного з них своя історія, свій біль та погляд на війну, але прийшовши у зал, відкривши свою душу та захопивши серця студентів та викладачів, спитати ніхто нічого не зміг. Одне, що зробили всією залою – це стоячи опладувати та кричати всі разом: «Дякуємо, дякуємо…».

Після заходу студенти фотографувалися з Героями. Дарували квіти та посмішки, а головне - підходили окремо і дякували ще раз за життя…

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"