UNIVERSITY NEWS

Скелі Південного Бугу по-чемпіонські підкорилися «Мандрам»

Напередодні Всесвітнього дня туризму поблизу міста Южноукраїнська Миколаївської області відбувся Всеукраїнський фестиваль «Відпочивай активно», в програмі якого  відбулися  43-і змагання зі спортивного гірського туризму «Пам'яті товариша». Змагання відбулися на скелях біля славетної Буго-Гардівської паланки колишньої Запорізької Січі.

 

В змаганнях взяло участь  вісімнадцять команд, серед них  три команди представляли туристичний клуб «Мандри» Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Дистанція змагань складалася з таких етапів: «Скельна дистанція» та «Гірські перешкоди з виносним етапом «Водні перешкоди».

Після минулорічної перемоги першій команді ЦДПУ у рівній запеклій боротьбі вдалося вибороти І місце, випередивши київську команду лише на один бал. Команда-переможець – це сплав досвіду і молодості: поруч з магістрантом, студентом 7-го курсу ПГФ Миколою Олексиним боролися В'ячеслав Скорохід з 3-го курсу факультету фізичного виховання та студенти-географи Німеровський Максим, Назаренко Данило, Пальчиков Віктор, Сопільняк Анатолій, Рощик Тетяна, Сухенко Олександра (3-й курс), Вікторія Александрова (2-й курс). Команди до змагань готував тренер, завідувач кафедри географії та геоекології, голова турклубу «Мандри» Колотуха О.В.

Учасники отримали  безліч вражень, особливо  після проходження етапу «Водні перешкоди», де їм довелося протистояти проти сили течії Південного Бугу. Але і тут вони впоралися. 

Південний Буг захопив нас в свій «полон». Його сила та краса полонила серця туристів. Всі залишилися задоволені і з нетерпінням чекатимуть наступного року.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"