UNIVERSITY NEWS

Відомий поет-шістдесятник Іван Драч зустрівся зі студентами педагогічного університету

29-го вересня у Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка завітав відомий поет-шістдесятник Іван Драч. Здається, що такої кількості людей, які хотіли б поспілкуватися та взяти автограф у письменника ще не було. Усі гості шукали місця поближче, щоб побачити легенду, адже Іван Драч — жива історія сучасності,відома постать в українській культурі, історії, державотворчих процесах,бо він — український поет, перекладач, кіносценарист, драматург,державний і громадський діяч. Привітали митця ректор ЦДПУ ім. В. Винниченка Олег Анатолійович Семенюк, проректор з наукової роботи, доктор філологічних наук, професор Сергій Павлович Михида та доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури Григорій Дмитрович Клочек.

Письменник настільки по-справжньому, захоплююче розповідав історії з дитинства, юності, про улюблені книжки та фільми, що кожен слухав з величезною увагою. А коли поет декламував свої вірші та поезії, то всі з великим захопленням слухали та фотографували легендарного митця. Іван Федорович розповів, як вирішив стати письменником: “Тато служив на флоті, а я, звичайно, дивлячись на приклад, хотів стати теж моряком. У нас у школі була своя газета, але якось я захотів написати вірша і віддав його редактору, щоб надрукували туди. Через деякий час, знайомий показав його в газеті із підписом: “Учень 7-го класу, Іван Драч”, то я подумав, що це - доля”.

На зустрічі письменник жартував, сміявся та відкривався гостям з іншої сторони. На запитання студентів, звідки береться натхнення творити, відповів, що з часом усе набувається. Наостанок, Іван Драч розповів, що найбільше хотів би, щоб закінчилася війна на території України та додав, що неймовірно щасливий, приїхавши до Кропивницького, поспілкувався з приємними та духовно багатими людьми.

Після зустрічі, всі, хто бажав, окремо спілкувалися з письменником, купували книжки та брали автографи.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"