UNIVERSITY NEWS

Підсумки вступної кампанії 2017 року

Вступна кампанія 2017 добігла кінця: нарешті всі цьогорічні вступники можуть назвати себе студентами. Як завжди, з 1 вересня розпочато навчальний рік, у першокурсників бакалаврату – новий життєвий етап, а в магістрантів – усвідомлений крок до освітньо-професійної та наукової діяльності.

Традиційно за показниками поданих заяв лідером залишається бакалаврат – 3 тис. 898 заяв. На магістерські програми підготовки подано 1 тис. 93 заяви.

Під час цьогорічної вступної кампанії найбільш популярними серед вступників Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка на перший (бакалаврський) рівень вищої освіти були спеціальності «Психологія», «Філологія», «Середня освіта (історія)» «Право» та «Середня освіта (мова і література (англійська)». На них було подано відповідно 332, 254, 176, 175 та 170 заяв.

Також серед лідерів «Початкова освіта», «Дошкільна освіта», «Філологія (прикладна лінгвістика)» і «Середня освіта (Біологія)» (від 167 до 133 заяв).

Замикає десятку лідерів «Середня освіта (Українська мова і література)» – 130 заяв.

Рейтинг спеціальностей

Не такими популярними цього року виявилися «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» (12 заяв) та «Професійна освіта (технологія виробів легкої промисловості)» (20).

Нагадаємо, що вступники могли подавати до 9 заяв на 4 спеціальності на місця, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету Кількість заяв за кошти фізичних або юридичних осіб не обмежувалась.

Абітурієнти, які вступали на комерційну форму навчання, перевагу надали філології, психології, журналістиці, комп’ютерним наукам та предметним спеціалізаціям спеціальності «Середня освіта»: мова і література (англійська), фізична культура (бакалавр на основі повної загальної середньої освіти), музичне мистецтво (бакалавр на основі молодшого спеціаліста).

Вступники на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності в цьому році мали перевагу: їм додавали 3% до конкурсного бала, якщо пріоритет заяви на ці спеціальності вони поставили № 1. Ця перевага та можливість переведення на вакантні місця державного замовлення вступників з конкурсу на загальних підставах дали змогу поповнити контингент студентів фізико-математичного факультету на 106 осіб, а природничо-географічного – на 44.

Станом на сьогодні маємо 1581 зарахованих абітурієнтів, з них – 921 бакалавра денної і заочної форм навчання та 597 магістрів.

Приймальна комісія