UNIVERSITY NEWS

Здоров'я — скарб, який треба берегти! А що ви знаєте про ВІЛ/СНІД?

Багато років визначні науковці намагаються знайти ліки від захворювання ВІЛ/СНІДу.

СНІД – одна з найважливіших проблем, що виникли перед людством наприкінці XX-го сторіччя. Цей факт підтверджується тим, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) офіційно зареєструвала понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих та 16 мільйонів померлих від цієї хвороби.

Для того, щоб уберегти від ВІЛ/СНІДу першокурсників Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, за ініціативи ректора Олега Анатолійовича Семенюка та помічника ректора з соціальної та виховної роботи Ігора Васильовича Спінула, зі студентами перших курсів було проведено виховну бесіду, яка допомогла сформувати в слухачів уявлення про хворобу століття та розповісти елементарні правила захисту від вірусу. А допомогла в цьому спеціаліст з Благодійного фонду “Повернення до життя” Олена Тріфонова. За допомогою ігрової та конкурсної програми, під час бесіди зі студентами, пані Олена детально розповіла та продемонструвала, як уберегти себе та своїх близьких від вірусу. Більше трьох сотень першокурсників поповнили свої знання основною інформацією про захворювання та його перебіг.

Здоров'я– одне з основних джерел радості, щасливого та повн,оцінного життя. Здоров'я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя. Бережіть себе!

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"