UNIVERSITY NEWS

Урочиста посвята першокурсників до лав педагогічного університету

Вчора, 31 серпня, в останній день літа, за доброю традицією відбулася урочиста подія — посвята в першокурсники.

Посвята в студенти - новий етап у житті кожного першокурсника. Чому? Насправді відповідь проста. Уявіть собі: коли є мрія вступити до заповітного ВНЗ, то для того, щоб здобути знання та досвід від викладачів вищого навчального закладу, абітурієнт докладає максимум зусиль, щоб ця мрія втілилась у життя. Підготовка та складання ЗНО, вступна кампанія до університету - крок за кроком, щоб почути слово: “Студент”!

Добре відомо, що стати студентом - це велика радість, але стати студентом Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка — це радість подвійна, адже наш університет посідає особливе місце серед усіх педагогічних ВНЗ.

Цього року поповнили лави студентської молоді 1100 першокурсників та 200 ліцеїстів. Урочистості, які відбувалися на площі Володимиру Кириловичу Винниченку, розпочалися з вітального слова ректора ЦДПУ ім. В. Винниченка, доктора філологічних наук, професора Олега Семенюка, а також директора комунального закладу “Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради Кіровоградської області”, кандидата педагогічних наук Наталії Чередніченко. Після цього вручили першокурсникам символічні атрибути: Студентський квиток та Ключ, який відкриває двері до храму науки. В свою чергу студенти скріпили клятвою вірність рідному університету, пообіцявши зберігати та примножувати його славу, а також разом виконали славетний гімн “Gaudeamus”, який об'єднує студентів всього світу з давніх часів.

Привітали всіх гостей та подарували свято: оркестр популярної, класичної, сучасної, української музики “Юність” та Народний жіночий вокальний ансамбль “Оріана”, вокал-бенд “D.Voice”, а Народний ансамбль бального танцю “Конвалія” своїми запальними ритмами змусили танцювати інших.

Дорогі першокурсники! Впевнено рушайте в путь! Вчіться так, щоб вами пишалися батьки, друзі, рідне місто та Україна. Ви розпочали свій тернистий шлях до свого Олімпу знань. Зі святом Вас!