UNIVERSITY NEWS

Випускники педагогічного університету – найкращі професіонали своєї справи

На вулиці вже 30 градусів тепла, бо розпочалося літо, сезон відпочинку та, звісно, моря… Всі так чекають, коли зможуть насолодитися теплом та сонцем сповна. Але ж перед цим залишається важлива подія в житті кожного випускника – отримати такі заповітні дипломи про закінчення навчання у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка. Комусь ще треба думати про вступ до магістратури, а хтось вже отримав свій квиток у життя і знає, що його професія не підведе ніколи.

За чотири чи п`ять років студентського життя, наші випускники пережили чимало поразок та перемог. Але, звісно, головна їхня перемога в тому, що вони закінчили педагогічний університет і готові отримувати дипломи та дякувати викладачам.

Сьогодні ми розпочнемо розповідати Вам історії випускників, які зрозуміли, що студентське життя – найпрекрасніший час для реалізації та відкриття свої талантів чи організаційних, наукових здібностей.

«Університетський меридіан» знайомить вас зі студенткою факультету філології та журналістики Русланою Яцейко.

Ніжний, лагідний шепіт вводить мене у казковий світ життя: «Доню моя, крихітна вчителько, моя надіє…» Мамині вуста торкаються мого чола – я відкриваю очі…

Давно вже не маленька дівчинка, яка змагалася з вітром у швидкості, рвала в полі ромашки для неньки, але й досі слова, сказані матусею, є для мене магічними.

Із материнським молоком всотувала й любов до барвінкового, урочисто-блакитного, дзвінкоголосого, соковитого, веселкового, рідного слова. Це ж вона,ця звичайна українська жінка, є моїм Учителем – учителем Слова, учителем життя.

Трепетні слова колискової – то перший урок української мови для мене. Мабуть, відтоді небеса пророкували для мене долю – сіяти Слово в дитячі серця. І я пішла маминим шляхом…

Навчання – це дуже цікавий процес, який забирає велику частину часу та уваги. Крім того, формує подальший життєвий шлях та професійну діяльність людини. Тому дуже важливо вчитися саме там, де комфортно і де можна здобути потрібну професійну підготовку. Я визначилася! І виграла!

Чотири роки тому вступила до Кіровоградського державного педагогічного університету імені В. Винниченка (зараз Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка) на факультет філології та журналістики. Це вуз, який закінчила моя мама. Вона розповіла про цікаві роки студентства, знайомство з мудрими людьми, про вимогливих, але таких рідних викладачів, бо вболівають за тебе навіть тоді, коли вже їси свій хліб. Наш вуз – потужні знання, міцний фундамент, база, яка дає старт для нових учительських звершень.

Заклад відповідає усім критеріям щодо навчального процесу та студентського життя. З кожним днем я для себе черпаю нові знання й набираюся певного досвіду. Цікавими є спортивні та гумористичні змагання між факультетами, що сприяють розвитку творчих здібностей та талантів, а ще це можливість знайти нових друзів.

Викладачі нашого факультету дбають про наш літературний смак: влаштовують зустрічі з письменниками (Ольга Деркачова, Віктор Поленецький, Василь Бондар, Любов Пономаренко, Ігор Гургула). Конференції відбуваються за чіткими вказівками наших педагогів, за що ми їм дуже вдячні, адже вчимося бути дієвими, справжніми менеджерами! А ще часто відвідуємо концерти, театральні вистави – поповнюємо своє життя позитивними емоціями, яскравими моментами, справжнім життєвим досвідом!

Я вважаю, що мій вибір університету та факультету  був правильний: я здобуваю якісну освіту, розвиваюся, зростаю, вдосконалююся.

Після практики, яку я проходила на базі Комунального закладу «Навчально-виховного об’єднання №6 «Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, центру естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області», після спілкування з дітьми, після їхніх щирих посмішок, довірливих оченят, тисячі «Чому?» я переконана: зробила правильний вибір!

Випускникам хочу сказати одне – якщо ви хочете побудувати собі міцний фундамент у доросле життя, то вступайте до ЦДПУ ім. В. Винниченка! Тут допоможуть кожному повірити в себе, аби ви змогли згодом виростити справжню Людину, духовно багату особистість, вдихнути в малесеньке створіння душу громадянина.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"