UNIVERSITY NEWS

Студенти педагогічного університету відзначили річницю з Дня народження геніального поета

Кожна країна має свого генія. Є митці світового масштабу. Ці люди здатні перевернути світогляд людства, змінити хід історії. Вони роблять неоціненний внесок у скарбницю світової культури та літератури. Одним їз таких митців, безперечно, є Олександр Сергійович Пушкін — особистість грандіозного масштабу, геній не лише російської, а й світової літератури. Його поезії можна почути всіма мовами світу.

Сьогодні, 6 червня, студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відсвяткували річницю з дня народження поета. Важко уявити, що з моменту його народження пройшло вже 218 років, адже його поезії знають усі, а проблеми, які він порушує, актуальні й сьогодні.

Студенти та викладачі педагогічного університету, громадські діячі та шанувальники творчості Пушкіна декламували вірші, співали пісні, написані не лише на його слова, а й авторські , присвячені творчості та бурхливому життю поета. Можна було почути продекламовані вірші не лише українською, російською мовами, а й іншими.

На святі декламувалися найкращі вірші кожного періоду життя митця: “ К Морфею”, “To Chaadaev”, “Спокійна укрїнська ніч”, “Во глубине сибирских руд”, “Я вас любил”, “ Я памятник себе воздвинг нерукотворный» та інші.

З моменту смерті Олександра Сергійовича минуло багато років, але його поезія досі живе в серцях мільйонів. Його ідеї до сьогоднішнього дня зберегли свою могутню силу.

По завершенню заходу, гості свята поклали квіти до пам'ятника великого поета.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"