UNIVERSITY NEWS

Благодійний велопробіг: «Кручу педалі, допомагаю дітям»

Велосипед – це модно! Велосипед – корисно та стильно! Велосипед – це здорово! Він дарує тобі насолоду та нові враження! А ще велосипед – допомога іншим! Як? А дуже просто!

Нещодавно, 27 травня, ректорат, викладачі та  студентство Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, зібралися на площі В. Винниченка, щоб долучитися до щорічного святкування «Велодня». Організатори – студентський волонтерський рух, який з`явився на факультеті педагогіки та психології, а саме на кафедрі соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології. Дівчата кажуть, що зробили велопробіг благодійним, аби допомогти коштами діткам із центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

«Дуже переживали, щоб нас підтримали з нашою ідеєю та втілили її у життя. Дякуємо, що Олег Семенюк – ректор ЦДПУ ім. В. Винниченка та завідувач кафедри – Олександр Анатолійович Рацул, підтримали всі ідеї та допомогли презентувати роботу нашого волонтерського руху», – розповіла студентка факультету педагогіки та психології Марина Добровольська.

Також у всіх гостей акції була можливість купити та скуштувати печиво, яке принесли батьки із центру соціальної реабілітації, чи просто подивитися виставку фотографій.

Після  програми всі приєдналися до колони, яка стартувала від центру здоров`я та краси «Драйв».

«Легко вдається втілити в життя такі проекти, бо раніше була можливість розпочати волонтерську діяльність та пройти школу волонтерів у благодійному фонді «Майбутнє за молоддю», тому зараз набагато легше робити такі заходи для нашого рідного університету. Адже студенти, тобто ми, це – майбутнє», - розповіла одна з організаторів руху.

Незважаючи на дощову погоду, всі, хто бажав, продовжили рух на Козачому острові зі спортивними іграми, танцями та конкурсами.

Про подробиці всього заходу розповідали у прямому ефірі «Ранкової кави», тож є можливість подивитися

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"