UNIVERSITY NEWS

З сумом повідомляємо…

Ректорат Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з сумом повідомляє, що 6 березня на 80-ому році життя помер завідувач кафедри германської філології професор Болеслав Вікентійович Кучинський.

Б. В. Кучинський практично все своє життя пропрацював  у нашому навчальному закладі на різних посадах, доклавши значних зусиль для його розвитку.

Колектив університету висловлює щирі співчуття рідним та близьким.

Прощання відбудеться 9 березня 2017 року з 12 до 13 години на площі Винниченка (біля головного корпусу університету).

Біографічна довідка:

Б.В.Кучинський народився 01 лютого 1938 року. Уродженець Вінницької області. Трудову діяльність розпочав у 1962 році після закінчення Одеського державного університету ім. Мечникова на посаді асистента кафедри іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного інституту. У подальшому працював на посадах: старшого викладача, заступника декана педагогічного факультету,  з 1980 року – проректора з навчально-виховної роботи. За час роботи проявив себе як справжній фахівець і досвідчений організатор. В умовах кризового стану освіти спрямовував колектив на пошук нових форм підвищення ефективності підготовки педагогічних кадрів. Був радником уряду Німеччини з питань шкільної та професійної освіти.

З квітня 2004 року Болеслав Вікентійович - завідувач кафедрою германської філології.

Болеслав Кучинський має відзнаки: «Ветеран праці», «Заслужений працівник освіти України», «Відмінник освіти України», почесний професор КДПУ імені Володимира Винниченка.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"