UNIVERSITY NEWS

Візит до Австрії

Із 22 по 25 січня цього року ректор нашого педагогічного університету Олег Семенюк та декан факультету іноземних мов Олександр Білоус на запрошення австрійської сторони відвідали місто Грац. Метою візиту було знайомство з представниками освітньої та наукової сфери федеральної землі Штирія, обговорення можливих напрямків співпраці. Наша делегація зустрілася з керівництвом Педагогічного інституту Штирії (м.Грац), представниками Європейського центру вивчення іноземних мов. Особливо приємною була зустріч із керівництвом та професорами Інституту теоретичного та прикладного перекладознавства Грацького університету імені Карла Франца, з яким наш університет, зокрема кафедра перекладу, прикладної та загальної лінгвістики, співпрацює з 1998 року.

У результаті зустрічей  було підписано договір про співпрацю в галузі освіти і науки між Педагогічним інститутом (м.Грац, Австрія) та КДПУ імені Володимира Винниченка. Від австрійської сторони договір підписала ректор інституту доктор Елгрід Месснер.

Значну допомогу в організації та проведенні візиту надала Президія Ландтагу Штирії в особі пані Беттіни Фоллат та керівник відділу міжнародних зв’язків Ландтагу пан Штефан Бьоргер. Особливу подяку ректорат висловлює працівникам відділу пані доктору Єві Цьорберер-Бранднер та пану Йоганесу Штайнбаху, які доклали багато зусиль для організації та втілення програми перебування нашої делегації.