UNIVERSITY NEWS

Студенти представили розробку комп`ютерних ігор на всесвітньому хакатоні

Нещодавно, з 20-го по 22-ге січня, майже всі геймери міста Кропивницький спостерігали за всесвітнім геймерським хакатоном (форум розробників, під час якого фахівці з областей розробки програм разом вирішують проблеми) з написання комп`ютерних ігор, який в друге збирає усіх бажаючих на Міжнародний конкурс. Відбувалося дійство в прямому ефірі на базі КЛА НАУ.

img 01

Темою хакатону були «Хвилі». Тобто, 31 команда повинна розробити тридцять одну комп`ютерну гру за 48 годин. Під час підсумків всі присутні могли побачити ігри на різний смак: починаючи віртуальними, і закінчуючи комп`ютерними настільними.

img 02

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка представляли дві хакерські команди з 4-го курсу фізико-математичного факультету за спеціальністю комп`ютерні науки та інформаційні технології.

img 03

Cargo waves — команда, де дівчина знає все про програмування. Це — Юлія Носко разом з Владиславом Олійником, а також з випускником факультету історії та права КДПУ ім. В. Винниченка Олександром Гергардтом. Кажуть, працювати було легко та весело. Вони розробили пригодницьку гру про події на кораблі де відважний капітан повинен шукати спосіб поремонтувати судно.

img 04

Команда SkiWave — Кирило Гавриленко та Володимир Міхав, розробили цікаву гру про лижника на північному полюсі.

img 05

Також дякуємо доценту кафедри інформатики, кандидату фізико-математичних наук Василю Олександровичу Болілому, який був одним із членів журі та співорганізатором міжнародного конкурсу.

img 06

Команда Cargo waves була нагороджена планшетом фірми Lenovo, а учасник команди SkiWave Володимир Міхав отримав ліцензійну копію гри «Might&Magic Heroes7» як перший зареєстрований учасник в Україні.

img 07

Тож вітаємо наших геймерів не тільки з подарунками, але і з новими знаннями та досвідом, які вони здобули під час програмування.