UNIVERSITY NEWS

МІЖНАРОДНА АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ СТУДЕНТІВ

У квітні 2016 року завдяки науковим пошукам, наполегливості та ентузіазму декана мистецького факультету Т. Б. Стратан-Артишкової та роботі відділу міжнародних зв'язків наш університет підписав договір про співпрацю, обмін студентами та викладачами між Кіровоградським державним педагогічним університетом імені Володимира Винниченка і Поморською академією у м. Слупськ, Польща. Згідно з умовами договору студенти нашого університету отримали можливість протягом семестру безкоштовно навчатися у польському виші, а студенти музичного відділення мистецького факультету — одержати подвійний диплом двох навчальних закладів.

Поморська академія у Слупську розташована за 18 км від узбережжя Балтійського моря, є вищим державним навчальним закладом Польщі з багаторічним досвідом підготовки висококваліфікованих спеціалістів у 23 галузях за 100 спеціалізаціями як в системі денної (державної), так і заочної (комерційної) форм навчання.

В академії навчається близько 5000 студентів. Магістри вивчають польську та російську філологію, історію, біологію, географію, педагогіку та образотворче мистецтво. А ступінь бакалавра можна отримати за 15 напрямками: національної безпеки, англійської філології, німецької філології, культурології, політології, фізики, медичної (догляд за хворими, швидка допомога), технічної і ІТ-освіти, охорони навколишнього середовища.

Для відбору студентів на проходження навчання за програмами академічного обміну (зокрема у Поморській академії) в нашому університеті створена конкурсна комісія у складі деканів факультетів університету на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи І. А. Козир. У результаті конкурсу на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність у червні 2016 року 10 студентів нашого університету отримали можливість продовжити навчання у Польщі протягом осіннього семестру, який розпочався 1 жовтня. Цього семестру до Поморської академії загалом приїхало 250 студентів з багатьох вишів України: Львова, Херсона, Ужгорода, Києва, Запоріжжя. На першому тижні перебування у Слупську студенти пройшли програму орієнтації та ознайомилися з умовами проживання, дозвілля та навчання у Поморській академії. Керівництво та відділ міжнародних зв'язків академії висловлюють сподівання на подальший інтерес студентів нашого університету до навчання у Поморській академії.

Для тих, хто хотів би взяти участь у програмі академічного обміну на наступний семестр, пропонуємо ознайомитися з перевагами навчання у Поморській академії у Слупську:

  1. Безкоштовне навчання в Європі протягом одного семестру.

  2. Практика навчання в європейському навчальному закладі.

  3. Спілкування зі студентами і викладачами з інших країн.

  4. Можливість вдосконалити знання польської та англійської мов.

  5. Отримання культурного досвіду життя та навчання у Польщі.

  6. Належне матеріально-технічне забезпечення навчального процесу.

  7. Комфортні умови проживання у сучасних гуртожитках.

  8. Належні умови для студентського дозвілля – знижки доступні за студентським квитком.

  9. Можливість подорожувати країнами Європи.

 

Інформацію надано науковим відділом