UNIVERSITY NEWS

У Кіровограді пройшов перший Всеукраїнський студентський антикорупційний форум

26 – 28 лютого у Кіровограді пройшов перший Всеукраїнський студентський антикорупційний форум. Більше сотні студентів з усіх регіонів України зібралися для того, аби ознайомитися з дієвими антикорупційними практиками в системі вищої освіти.

Протягом трьох днів активісти обговорювали поточну ситуацію з корупцією у ВНЗ, на реальних прикладах дізналися про успішні антикорупційні кампанії та розробили механізми боротьби з корупцією в майбутньому.

фото1

Особливим видався другий день проведення форуму, який проходив на базі КДПУ ім. В. Винниченка. Студенти, розділившись на групи, брали участь у панельних дискусіях, які проводили професійні модератори. Обговорювали проблеми корупції, які іноді виникають під час навчального процесу. Взяли участь у дискусії про роль студентів у боротьбі з корупцією в системі вищої освіти.

фото2

Як повідомляє голова студентської ради КДПУ ім. В. Винниченка Олександра Філімончук, ситуація з корупцією у вишах – справа, на жаль, звична. І хто, як не студенти, повинні з цим боротися? Як це робити ефективніше – заради цієї відповідістудентська рада КДПУ ім. В.Винниченкаі вирішила долучитися до організації форуму.

фото3

Рекомендації, що допоможуть протидіяти корупції, надали правознавці, психологи та представники ЗМІ.Підсумком форуму стало прийняття резолюції з пропозиціями до Міністерства освіти і науки України:

-         рекомендувати МОН організувати комісію з перевірки професійної здатності викладачів;

-         створити студентську антикорупційну платформу;

-         провести реформу серед студентських профкомів ВНЗ.

Хочеться вірити, що увесь об'єм інформації, який було відтворено для студентів, стане ефективним інструментом у подоланні негативного соціального явища – корупції.

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»