UNIVERSITY NEWS

«Media- кузня» продовжується!

Приємні новини у новому році: проект «Media-кузня» отримав міні-грант від Британської ради в межах програми "Active citizens".  Отож другий сезон проекту відбуватиметься у лютому-березні-квітні 2016 року, матиме більший масштаб, більше можливостей для учасників та більше практики. Тематика другого сезону - тележурналістика.

«Media-кузня» - це проект, який вже має історію на Кіровоградщині. Перший освітній сезон відбувся у листопаді 2015 року. Тоді програма передбачала п’ять трьохгодинних тренінгів із газетної журналістики та корпоративних медіа, але успіх занять свідчив про потребу у розширенні знань про телевізійну журналістику. Тому другий сезон «Media-кузні» буде присвячений тележурналістиці.  Участь у даній програмі безкоштовна.

Цільовою аудиторією «Media-кузні» є студенти спеціальності «Журналістика» кіровоградських вишів. Також програма доступна для школярів, які планують пов'язати своє майбутнє із журналістським фахом. Освітня програма «Media-кузні» має теоретичну складову, яка подається з позиції практиків у цікавій інтерактивній формі (через формат тренінгу, майстер-класу).

- Навчальна програма складається із двох частин – тренінгової та фестивально-конкурсної. У рамках першої слухачі отримають знання із телевізійної журналістики. У другій усі бажаючі зможуть взяти участь у «Медіа-фесті», де кожен зможе проявити себе в якості режисера, оператора, сценариста, журналіста і закріпити знання на практиці, а також позмагатися за першість у різних номінаціях, - розповідає керівник проекту Вікторія Салогуб.

news 2016 02 17 21 29

Масштабний для Кіровограда «Медіа-фест» стане завершальним етапом проекту, створить платформу для презентації найкращих проектів учасників, стане освітнім майданчиком для широкого загалу, адже у його програмі будуть майстер-класи, тренінги, творчі лабораторії тощо. Партнерами проекту є КДПУ ім. В.Винниченка, кафедра видавничої справи та редагування КДПУ,  профспілковий комітет студентів КДПУ, «Кіровоградський прес-клуб», а також КОДТРК.

Стежте за оновленнями та вчасно реєструйтеся для участі у проекті. Офіційна сторінка проекту: http://vk.com/mediameridian  18 лютого розпочинається перший тренінг, який буде проходити на каналі «Кіровоград».