UNIVERSITY NEWS

Козацькі розваги. Випробування сили, волі і духу

Грудень багатий на різноманітні веселощі та святкування. Зокрема цього місяця відзначають День збройних сил України. А в КДПУ традиційно до цього свята проводять щорічні змагання під назвою «Козацькі розваги». Зазвичай участь беруть хлопці з кожного факультету, демонструють свою силу та спритність і змагаються за право бути першими у всіх протистояннях.

img 01

Організатором заходу є Молодіжний центр КДПУ (керівник –Олександр Самосьєв),  спонсорську допомогу забезпечує профспілковий студентський комітет (голова – Сергій Бойко), а також ректорат університету.

img 01

Команди брали участь у п'ятьох різноманітних змаганнях, у кожному з яких потрібно було максимально використати свої парубоцькі вміння. Цікаво було спостерігати за майбутніми філологами, психологами, фізруками, географами, математиками і художниками в козацьких протистояннях.

img 01

Конкурси мали цікаві назви: «Як козаки куліш варили», «Як козаки забавлялися», «Як козаки до ворожого табору підбиралися», «Як козаки отамана обирали», «Як козаки навчались верхи їздити». У кожному з них потрібно було застосувати не тільки кмітливість, розум і силу, а й продумувати стратегії і постійно контролювати свої емоції.

img 01

Спостерігали й оцінювали змагання учасників компетентні судді, викладачі кафедри фізичного виховання та олімпійського спорту: Сукачов Олександр Володимирович, Мішин Сергій Вікторович та Миценко Євген Вікторович.

img 01

У процесі довготривалого протистояння цьогорічні «Козацькі розваги» закінчилися такими результатами: ІІІ – місце зайняла команда природничо- географічного факультету, ІІ – місце зайняла команда фізико-математичного факультету, і заслужене І місце отримала козацька команда факультету фізичного виховання.

img 01

Фото Вікторія Гапоненко

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»