UNIVERSITY NEWS

Кафедра теорії і методики фізичного виховання – учасники «Всесвітнього дня ходьби»

4 жовтня 2015 року Україна відзначала Всесвітній день ходьби. До його відзначення долучилася і кіровоградська делегація із 16 чоловік, яка взяла участь у святковій програмі, що проходила на Хрещатику в місті Києві. Від факультету фізичного виховання КДПУ ім. В. Винниченка в заході приймала участь кафедра теорії і методики фізичного виховання на чолі доцента Стасенко Олексія Анатолійовича.

Участь Кіровоградської області в даному заході відбулась за ініціативи обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" під керівництвом Марини Мариніної. До складу делегації увійшли представники декількох федерацій із видів спорту, діючі спортсмени, ветерани спорту, представники обласного відділення Національного олімпійського комітету, та викладачі факультету фізичного виховання КДПУ ім. В. Винниченка.

У змісті програми святкування «Всесвітнього дня ходьби» Міністр молоді та спорту Ігор Жданов на сцені біля Київської міської державної адміністрації привітав прихильників здорового способу життя; провідні спортсмени та самодіяльні колективи мали нагоду шанувати спортивні делегації областей. Родзинкою програми стала участь стронгменів на чолі з відомим українським богатирем Василем Вірастюком.

В Україні цей захід на офіційному рівні проводиться третій рік поспіль. Відтоді прихильники фізичної культури і спорту, шанувальники здорового способу життя, які прагнуть рухатися, бігати, ходити, їздити на велосипеді, виконувати різні види рухової активності збираються на Хрещатику і долають спортивні дистанції перешкод, в якій і прийняла участь кафедра теорії і методики фізичноговиховання.

Запрошуємо всіх приймати активну участь у спортивно-оздоровчих заходах університету, міста та області, підвищувати рухову активність та тривале довголіття!