UNIVERSITY NEWS

ЦДУ підписав меморандум про співпрацю з Управлінням Державної служби якості освіти

Вже 2 роки науково-педагогічні працівники нашого університету продуктивно співпрацюють з Управлінням Державної служби якості освіти в Кіровоградській області. Це і участь у дискусійних круглих столах управління, і спільний аналіз перших підсумків сертифікації вчителів початкових класів, і виступи на семінарах, присвячених проблемам інституційного аудиту. Одним із вагомих результатів такої співпраці стало започаткування на базі кафедри математики та методики її навчання освітньої програми «Організація освітнього процесу: управління та експертиза» спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки. Тому логічним продовженням такого співробітництва стало розширення його обсягу та підписання «Угоди про співробітництво між Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка та Управлінням Державної служби якості освіти у Кіровоградській області», що й відбулося в середу, 12 квітня 2023 року, в кабінеті ректора нашого університету. Від управління Угоду підписувала його начальниця Лілія Сергіївна Синчук, від нашого університету – ректор, професор Євген Юрійович Соболь.

f1

Угода передбачає організацію партнерства та співпрацю обох сторін у ефективній реалізації державної політики у сфері освіти, зокрема з питань забезпечення якості освіти, здійснення державного нагляду за закладами освіти щодо дотримання ними законодавства, а також створення умов для розвитку у здобувачів вищої освіти професійних компетентностей шляхом надання навчальних, інформаційних, ресурсно-технічних послуг, всебічну підтримку освітніх інновацій для забезпечення розвитку інтелектуального, наукового, освітнього, творчого, культурного потенціалу студентської молоді та вчительства.

Для виконання угоди передбачається участь в спільних проєктах та заходах з метою пропаганди діяльності та досягнень сторін, візити лекторів для обміну досвідом та інформацією, що стосується забезпечення якості освіти, проведення спільних рекламно-інформативних, наукових та освітніх заходів.

Пані Синчук запросила фахівців університету взяти участь в обговоренні результатів сертифікації вчителів математики та української мови, яку має незабаром організовувати управління. Євген Соболь надав інформацію про основні задачі та особливості функціонування університетського відділу забезпечення якості та цифрового супроводу освіти, запросивши більш детально ознайомитися з його роботою. Сторони дійшли спільної думки, що підписана Угода сприятиме розширенню організаційних, навчальних та наукових можливостей і університету, і управління.f2