UNIVERSITY NEWS

Рада ветеранів: думки з приводу

Рада ветеранів: думки з приводу

Відбулося чергове засідання Ради ветеранів ЦДУ імені Володимира Винниченка, на якому обговорювали план роботи на 2023 рік та суміжні питання щодо завдань Ради ветеранів у ці непрості для країни в цілому і для кожного часи.

Хотілося б поділитися деякими думками, які , вважаю, зацікавлять колектив рідного університету, оскільки йтиметься про наші спільні справи.

По-перше, члени Ради ветеранів започатковують підготовку книги пам’яті студентів і працівників університету, які відзначилися чи полягли в боротьбі з рашистами , відстоюючи рідну землю. Разом з тим, запропоновано створити книгу про визначні постаті професорсько-викладацького складу, які в різні періоди внесли значний доробок у розвиток нашого навчального закладу. Для цього бажано провести відкритий конкурс на кращий нарис до видання. Бачиться, що до нього можуть долучитися студенти гуманітарних спеціальностей, викладачі і всі охочі, хто зберігає пам’ять про колег чи своїх наставників. Безперечно, для видання такої книги і відзначення кращих матеріалів треба залучити спонсорів, але така робота могла б стати частиною історії ВОЗ і мала б значний виховний вплив на студентів.

По-друге, не припиняється робота по створенню музею історії університету. Уже не вперше пропоную створити в архіві спеціальний ректорський фонд для обліку і зберігання документів, предметів та світлин, які віддзеркалюють історію нашого навчального закладу. Про актуальність такого фонду говорить і те, що значна частина подібних матеріалів зберігається зараз у комірчинах і шухлядах по факультетах і у приватних осіб, а дещо вже безповоротно втрачено.. У музеї можна було б створити і відеотеку лекцій ветеранів університету .

По-третє, не секрет, що спортивно-оздоровча база «Буревісник» потребує відновлювально-реставраційних робіт. Тому Рада ветеранів звернулась з пропозицією до профкому ЦДУ разом з ректораком шукати можливостей вирішення цього питання.

У засіданні Ради ветеранів взяв участь голова обласної Ради ветеранів А.В. Перевозник, який окреслив завдання, які необхідно вирішувати цій організації.

Член Ради ветеранів ЦДУ
доцент Постолатій В.В.