UNIVERSITY NEWS

Відбулася презентація Інноваційного кластеру «Регіональний інноваційний HUB «RInnoHUB»

13 грудня 2021 року до Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка завітав голова Миколаївського обласного фонду підтримки підприємництва Володимир Євстєєв з презентацією Інноваційного кластеру «Регіональний інноваційний HUB «RInnoHUB».

На зустрічі були присутні ректор університету Євген Соболь, керівник кластеру Володимир Євсєєв, проректор з наукової роботи Лілія Клочек, голова Кропивницької РДА Віталій Пастушенко та регіональний координатор проекту “Інноваційний кластер RInnoHUB” в Кіровоградській області Тетяна Котенко.

f101 

Присутні обговорили напрями подальшої співпраці у сфері інноваційної освіти та спільних проектів.

f102

Як зазначив Володимир Євсєєв, основною метою організації є збільшення у регіоні успішних стартап-проектів.  

“Студенти університету або інших вишів, які мають ідеї, але не знають, до кого звернутися, з ким порадитися – відтепер зможуть приходити сюди зі своїми проєктами та ідеями. Тут їм допоможуть оформити всю необхідну документацію, будуть консультувати для того, щоб мрії втілились у реальність. Таким чином, ми допомагаємо створювати стартапи,  які можна потім випускати на світовий ринок, що дає можливість створювати у себе на батьківщині нові робочі місця, платити податки та робити так, щоб у нашої молоді не було тотального бажання виїжджати з  країни», – повідомив Володимир Євстєєв.

f103

Після того, як представники Інноваційного кластера навчать генерувати власні ідеї та перетворювати їх у стартапи, організація шукатиме відповідний грант, звідки можна залучити кошти.

 “Це можуть бути міжнародні чи національні конкурси, краудфандингова технологія, яка дозволяє залучати гроші. Є дуже цікаві приклади українських стартапів, які вийшли на міжнародний рівень”, — каже Володимир Євсєєв.

Всі охочі зможуть отримати консультації як представників організації, так і викладачів університету.

f104 

Після перемовин відбулася презентація та урочисте відкриття філії Інноваційного кластеру на базі ЦДПУ ім. В. Винниченка.

“Сьогодні ми започаткуємо справу, яка сприятиме розвитку бізнесу в регіоні і буде прикладом для органів державної влади, органів місцевого самоврядування. Переконаний, що наразі освітні заклади мають працювати в тандемі з відповідними практичним структурами. Вже маємо певні напрацювання, заключаємо договори з ОТГ. Але в перспективі хотілося б реалізувати й такий інноваційний напрямок», — зазначив Євген Соболь.

f105

Також Інноваційний кластер RInnoHUB передав ЦДПУ 3D-принтер та інше обладнання, яке студенти використовуватимуть в процесі навчання.

Джерело: https://pulse.kr.ua/society/zbilshennia-uspishnykh-startapiv-u-kropyvnytskomu-v-tsdpu-prezentuvaly-inovatsijnyj-klaster-foto/

f106

f107

f108

f109

f110

f111

f112