UNIVERSITY NEWS

ЦДПУ підписав угоди про партнерство з трьома ОТГ

ЦДПУ підписав угоди про партнерство з трьома ОТГ

7 вересня 2021 року відбулося підписання угоди про співпрацю між університетом та керівниками трьох об’єднаних територіальних громад області: Онуфріївської, Устинівської та Ганнівської.

Документ передбачає освітню, наукову, методичну підтримку громад з боку університету, сприяння освітньо-професійному розвитку фахівців у громадах.

Серед ключових тез угоди - експертний науковий супровід потреб громад з боку ЦДПУ ім. В. Винниченка. Іншими словами, університет пропонує допомогу в питаннях поліпшення екології, перекладацькі послуги, юридичні консультації тощо. Натомість керівники ОТГ візьмуть на себе фінансову підтримку навчання студентів, їх повернення в громаду, забезпечення соціальним пакетом (медицина, житло, гідна заробітна плата, професійне зростання та підвищення кваліфікації).

«Документ, який ми сьогодні підписали, покликаний реалізувати, як на мене, стратегічну задачу! А саме: дати можливість цілеспрямованим молодим людям отримати якісну освіту, а регіону – кваліфіковані кадри. На цьому будується економічний та соціокультурний успіх держави. Маю надію, що тандем  Університету і Громади дасть гарний результат — спільне успішне майбутнє регіону», — відзначив ректор університету Євген Соболь.