UNIVERSITY NEWS

Університет третього віку «НАТХНЕННЯ» відзначив Міжнародний день скандинавської ходи

Університет третього віку «НАТХНЕННЯ» відзначив Міжнародний день скандинавської ходи

18 травня 2021 року відзначався Міжнародний день скандинавської ходьби. У міському Дендропарку відбувся оздоровчо-культурний захід «Файна хода» за участі студентів «Університету третього віку» з Кропивницького, Дніпра, Бобринця та Олександрії.

«Файна хода» – захід, організований за підтримки міських рад Дніпра та Кропивницького, а також за сприяння мережі супермаркетів «Файно Маркет».

Учасників заходу привітали президент Федерації скандинавської ходьби Ігор Єфименко, заступник директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Олександр Бодриченко, заступник міського голови Кропивницького Сергій Колодяжний.

Голова громадської організації «Університет третього віку «НАТХНЕННЯ», що вже більше 5 років діє на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В.Винниченка, Фаїна Позднякова відзначила, що у Кропивницькому подія такого формату відбувається вперше. Студенти Університету третього віку Кропивницького почали займатися скандинавською ходьбою не так давно, їх тренує Оксана Іванівна Бабак, канд.іст.наук, доцент, завідувач кафедри всесвітньої історії ЦДПУ ім. В.Винниченка. Цього року до обласного центру завітали студенти університету «Третього віку» з Дніпра, аби поділитися досвідом та провести майстер-клас зі скандинавської ходьби.

«Студентів поважного віку в Кропивницькому з кожним роком стає все більше, і вони з радістю долучаються до соціальних ініціатив, навчаються та відпочивають. Підтримка гостей з Дніпра для них є дуже важливою», – зазначила Фаїна Іллівна.

Для довідки

Скандинавська ходьба – це вид фітнесу на свіжому повітрі. Під час ходьби з палицями задіяні практично всі м’язи верхньої частини корпусу, які майже не використовуються протягом дня. Цей вид фітнесу підвищує загальне самопочуття, повертає рухливість і повноцінне життя після травм опорно-рухового апарату. Завдяки цьому скандинавська ходьба чудово підходить для людей поважного віку в якості щоденного заняття спортом.

Докладніше про Міжнародний день скандинавської ходьби у Дендропарку читайте у матеріалі «Точки доступу» за посиланням: https://dostyp.com.ua/novini/faina-khoda-u-kropivnits-komu-vidznachili-mizhnarodnii-dien-skandinavs-koyi-khod-bi-foto-1

А також матеріал на порталі «Суспільне: Кропивницький»: https://suspilne.media/131846-u-kropivnvnickomu-vidznacili-vsesvitnij-den-skandinavskoi-hodbi/

Фото: «Точка доступу».

Дивіться сюжет про презентацію проєкту «Файна хода» до Міжнародного дня скандинавської ходьби на каналі «Вітер ТВ»: https://www.youtube.com/watch?v=pGiaHKbhmck