UNIVERSITY NEWS

Вишиванки з приватної колекції викладачки фізмату Тетяни Костенко з’явилися у сюжеті на каналі обласного телебачення

Всесвітній день вишиванки святкують щороку в третій четвер травня, починаючи з 2006 року. Традиційно у цей день на фізико-математичному факультеті проходять святкові флешмоби, акції та заходи, готується оригінальна фотозона.

Ще однією традицію стала виставка вишитих сорочок, що її щороку влаштовує у День вишиванки старший викладач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Тетяна Володимирівна Куценко.

1

Тетяна Володимирівна показувала студентам та колегам унікальні вишиванки, розповідала про їхню історію та особливості пошиття, вишивальні техніки та кольори візерунків, а також про їхнє значення у побуті та роль у родинних традиціях. Цього року до слухачів приєдналася і знімальна група каналу «Суспільне: Кропивницький».

2    3 

Дивіться сюжет про вишиванки Тетяни Костенко на каналі «Суспільне: Кропивницький»: https://www.youtube.com/watch?v=fpOydD0TZOk&t=10s

Читайте у матеріалі на сайті «Суспільного»: https://suspilne.media/132114-kropivnicanka-zberigae-visivanki-akim-ponad-100-rokiv/

Автори: Ірина Куницька, Ольга Склярук.

Фото: Суспільне: Кропивницький