UNIVERSITY NEWS

ERASMUS+: університет виконав перший проект і розпочав виконання наступного!

ERASMUS+: університет виконав перший проект і розпочав виконання наступного!

Протягом декількох років (жовтень 2015 - квітень 2019) наш університет у складі консорціуму 10 університетів з Литви, Угорщини, Греції, Тунісу, Марокко та України виконував великий міжнародний проєкт «Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями» (ГеСт).

Через два роки після закінчення проекту ЕРАЗМУС-офіс провів моніторинг впливу проєкту на вищу освіту в Україні. У моніторингу брали участь три українські університети, які входили до консорціуму: Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Після завершення проєкту його вплив є стійким та надійним – констатують представники Національного ЕРАЗМУС-офісу в Україні.

Ми раді відзначити, що співпраця університету з Європейською комісією продовжується. У 2021 році ЦДПУ ім. В.Винниченка розпочинає роботу над наступним проектом за програмою Еrasmus+ «Розвиток потенціалу студентської молоді щодо безперервної освіти та інтегративної моделі комунікативних практик в умовах наближення української системи професійної підготовки фахівців до європейських і світових стандартів». Впевнені, що новий проєкт буде таким же успішним, як і попередній!

1

Зустріч з представниками ректоратів (ректор НДУ ім. М.Гоголя - Олександр Самойленко, проректор з наукової роботи ЦДПУ ім. В.Винниченка - Сергій Михида, проректор з наукової роботи ПНУ ім. В.Стефаника - Валентина Якубів)

 

2

Доповідь головного координатора, доктора Наталії Мажєікієнє (Університет Вітовта Великого, Каунас, Литва)

 

3

Доповідь координатора від України, завідувача кафедри ПМСЕ, професора Ольги Авраменко (ЦДПУ ім. В.Винниченка)

 

4

Бесіда з основними виконавцями проєкту від України

 

5

Студенти представляють свої історії та враження від результатів проєкту

 

6

Стейкхолдери діляться враженнями та побажаннями

 

7

Зустріч з викладачами та співробітниками, які не були безпосередніми виконавцями, але отримали користь від проєкту

 

8

Остання нарада та звіт менеджерів

 

9

Оголошення результатів: перевірка пройшла успішно, матеріали направляються до Брюсселя

Координатор проєкту ГеСт від України,
завідувач кафедри ПМСЕ, професор Ольга Авраменко