Accessibility Tools

UNIVERSITY NEWS

Відбулася зустріч в.о. ректора з головою обласної ради

Відбулася зустріч в.о. ректора з головою обласної ради

13 травня 2021 року в.о. ректора університету Євген Соболь зустрівся з головою обласної ради Сергієм Шульгою та керівником юридичного відділу облради Олександром Куліткою.

На зустрічі обговорено стратегію розвитку університету на найближчі роки. Зокрема, було погоджено створення відкритого громадського простору для студентів. Крім того, було поставлене питання про можливості фінансування магістральних напрямків роботи університету через надання грантів та стипендій.

Професор Соболь відзначив, що Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка уже впродовж ста років є центром академічного і громадського життя міста Кропивницького й Кіровоградщини в цілому, поєднуючи при цьому навчання  педагогічних кадрів з підготовкою фахівців у сфері мистецтва, спорту, журналістики, прикладної математики, перекладу, прикладної лінгвістики, права, статистики, інформаційних технологій, соціальної роботи, інклюзії, краєзнавчо-туристичної роботи, дизайну тощо.

За останні роки обласна рада підтримала багато важливих університетських проєктів. Щорічні премії та стипендії  для молодих учених та аспірантів, конкурси і гранти для розвитку інноваційних технологій чи закупівлі наукового обладнання – вагомі фактори для розвитку університету.

 «Студенти та викладачі університету формують культурну, національну ауру нашого краю й України в цілому», зауважив Євген Юрійович. «Ось чому так важливо продовжувати розширювати можливості для підвищення наукового, освітнього та соціального потенціалу закладу, підтримувати наукові дослідження, які дозволяють оперативно реагувати на виклики часу в гуманітарній, політичній, економічній сферах».