UNIVERSITY NEWS

Відбулося позачергове засідання вченої ради ЦДПУ

Відбулося позачергове засідання вченої ради ЦДПУ

30 квітня 2021 року у дистанційному режимі відбулося позачергове засідання  вченої ради Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка. У зв’язку із закінченням терміну повноважень ректора та відповідно до чинного закону «Про вищу освіту», професор О.А. Семенюк передав посаду в.о. ректора завідувачу кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, доктору юридичних наук, професору Є.Ю. Соболю.

Під час засідання Олег Анатолійович подякував колегам за 10 років плідної роботи, цінний професійний та життєвий досвід та висловив впевненість у майбутньому поступі університету. «Для мене честь очолювати наш колектив, університет, у якому я навчався, у якому пройшов шлях від асистента до доктора і професора. Наприкінці навчального року і на початку вступної кампанії ми всі об’єднані спільною метою – підтримувати імідж наукового, освітнього та культурного центру нашого регіону, щоб забезпечувати надання якісних освітніх послуг та бути готовими зустріти нове покоління абітурієнтів», – відзначив професор Семенюк.

У свою чергу, Євген Юрійович запевнив членів вченої ради у своїх намірах протягом часу перебування на посаді в.о. ректора зберегти найкращі освітні традиції і наукові напрацювання закладу, створити умови для проведення чесних та прозорих виборів ректора, забезпечити стабільну роботу всіх служб університету, організоване закінчення  навчального року та підготовку до проведення вступної кампанії на 2021-2022 н.р. Пріоритетним напрямком роботи професор Соболь визначив також розподіл навчального навантаження та ставок на наступний навчальний рік.

На онлайн-зустрічі був присутній міністр освіти і науки України Сергій Миколайович Шкарлет. Він привітав працівників університету з прийдешнім святом Великодня, а також висловив надію на те, що вибори ректора, призначені на 27 травня 2021 року, засвідчать поміркований та мудрий вибір колективу закладу, і стануть наступним кроком на шляху до майбутнього розвитку.

Крім того, він висловив сподівання на зустріч з колегами у ЦДПУ в режимі оффлайн, щоб поспілкуватися наживо, обговорити актуальні питання у більш ефективному та зручному форматі.