UNIVERSITY NEWS

Всесвітній день англійської мови

Всесвітній день англійської мови

«Ви ніколи не зрозумієте одну мову, поки не будете розуміти хоча б дві».

Джеффрі Вілланс

Щорічно 23 квітня відзначається Всесвітній день англійської мови (English Language Day). Англійська мова входить до числа шести офіційних мов ООН. У лютому 2010 року Організація Об'єднаних Націй, щоб відзначити багатомовність і культурне розмаїття, заснувала шість мовних днів. Крім Дня англійської мови, є дні арабської, французької, китайської, російської та іспанської мови. Дні були створені для підвищення обізнаності та поваги до історії, культури і досягнень кожної з шести офіційних мов в ООН.

День англійської мови приурочений до дня народження та дня смерті Вільяма Шекспіра, що відзначаються 23 квітня.  На рахунку видатного англійського драматурга, письменника і поета майже двісті творів. Найвідомішими творами вважаються «Гамлет», «Ромео і Джульєтта», «Король Лір» і «Отелло». Люди з усього світу навмисно вивчають англійську, щоб читати його твори мовою оригіналу. До речі, Шекспір ​​на стільки сильно змінив англійську мову, що її можна поділити на «до» і «після» Шекспіра! Він увів до вжитку понад 1000 абсолютно нових слів, які міцно увійшли в лексикон англійської мови і використовуються досі.

Сьогодні англійська вважається «світовою мовою» – нею говорять понад мільярд людей у десятках країнах світу. Це мова не лише англійців, а і жителів США, Ірландії, Канади, Мальти, Австралії, Нової Зеландії, а також англійська вважається офіційною мовою в деяких країнах Азії та Африки.

Англійську мову можна назвати прекрасним класичним романом або захоплюючим трилером, від якого неможливо відірватися. Англійська мова дуже гарна, виразна, але водночас і загадкова. У ній багато чого не піддається логічному поясненню, а на будь-яке правило існує безліч винятків. Але саме це і робить її вивчення таким захоплюючим!

Заступниця декана факультету іноземних мов доц.
Іваненко Надія Вікторівна