UNIVERSITY NEWS

Запрошуємо на віртуальну виставку творчих робіт студентів мистецького факультету

Запрошуємо на віртуальну виставку творчих робіт студентів мистецького факультету

На сайті обласного художнього музею відкрито виставку творчих робіт студентів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Виставка має назву «Батик у всій його красі!» та проводиться в рамках музейного арт-проєкту «Нова генерація».

Започаткований художньо-меморіальним музеєм О.О.Осмьоркіна експозиційно-виставковий мистецький проєкт «Нова генерація» має на меті виявлення серед студентської художньої молоді яскравих талановитих особистостей в сучасному образотворчому мистецтві України і передбачає влаштування персональних та колективних виставок, а також видання тематичних буклетів з мистецтвознавчими статтями та репродукціями творчих доробків.

Експозицію виставки складають 37 творчих робіт студентів-бакалаврів в техніці батику – гарячого, холодного та вузликового (шіборі), створених у 2017-2020 роках в рамках навчальної дисципліни «Декоративно-прикладне мистецтво» під керівництвом викладача – кандидата педагогічних наук, доцента, члена Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка в номінації «декоративно-прикладне мистецтво» Лариси Гарбузенко, яка так описує результат студентської творчості: «Батик – це унікальне поєднання древнього мистецтва декорування тканин із сучасними технологіями. Представлені твори молодих художників демонструють індивідуальний підхід у використанні нових композицій, інтенсивність кольору та конструктивність ритму плям. Вони, НОВА ГЕНЕРАЦІЯ, своїми роботами стверджують, що батик – це сучасно і стильно! Метаморфози льону, бавовни, шовку – воском, шнурами, голками, барвниками, з ароматом чаклунства руками нової генерації – молоді. Одним словом – батик у всій його красі!».

Віртуальну виставку можна відвідати за посиланням: http://osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt165_u.html?fbclid=IwAR0-fgr43WohnB5DCVrQeEHAg2gVgbl8BB9VaNhJc4f7oe0UlzSwqx-2Nzw