UNIVERSITY NEWS

П’ята міжнародна наукова конференція — Володимиру Винниченку 140

П’ята міжнародна наукова конференція — Володимиру Винниченку 140

8–9 жовтня 2020 року в Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка відбулася П’ята міжнародна наукова конференція «ТВОРЧА СПАДЩИНА ВОЛОДИМИРА ВИННИЧЕНКА НА ТЛІ ХХ СТОЛІТТЯ», приурочена 140-ій річниці від дня народження визначного митця і політика.

Запланована в рамках обласних ювілейних заходів, запланованих на липень-жовтень 2020 року, конференція пройшла в режимі он-лайн і зібрала літературознавців, мовознавців, істориків, філософів, мистецтвознавців із США, Києва, Харкова, Житомира, Ізмаїла, Мелітополя, Рівного, Умані, Кропивницького.

Щоп’ять років предківщина Володимира Винниченка, університет його імені стають майданчиком обговорення найактуальніших питань Винниченкознавства, теоретичних і практичних проблем, пов’язаних із наукою про мистецтво слова, історико-філософськими, етичними й естетичними вимірами сучасної науки.

Сучасні технології, на жаль, неспроможні дорівнятися заходам, які проходять віч-на-віч, але дозволили учасникам віртуально відвідати виставковий проект Музею мистецтв Кропивницького спільно з Національним музеєм України «Малярська спадщина Володимира Винниченка» та переглянути картини В. Винниченка, М. Глущенка, С. Мако, М. Кричевського, А. Сологуба, а також світлини Винниченка та його оточення, люб’язно надані Українською Вільною Академією Наук у Сполучених Штатах Америки, із захопленням і шаною до невтомної праці над популяризацією і збереженням національної спадщини заслухати привітання її президента – д-ра професора Альберта Кіпи. Особлива подяка від оргкомітету хранителю фондів архіву-музею УВАН в США Тамарі Скрипці.

Щира подяка усім учасникам конференції, шана великому землякові, котрий «возвеличував собою українське»!

afisha result

 

Інформацію надано навчально-науковим відділом