UNIVERSITY NEWS

Привітання ректора з Днем знань

Привітання ректора з Днем знань

Ось уже протягом майже 100 років наш університет відкриває свої двері для активної, обдарованої, амбітної молоді, спраглої до знань та готової до наполегливої і невтомної праці заради власного майбутнього.

Знаю, якими непростими були останні місяці минулого навчального року. 2020-ий став роком викликів для вчителів і директорів шкіл, учнів та батьків, студентів та викладачів, і показав справжню ціну якісної освіти. Сучасний світ, динамічний та непередбачуваний, доповнює давню приказку про знання, що їх «не отримують, а здобувають» новими вимогами – фахівцю життєво необхідні гнучкість і креативність, уміння знаходити нові нестандартні рішення, постійно вчитися і бути готовим до змін та нових викликів нашого часу.

Вища освіта завжди була і донині залишається ефективним соціальним ліфтом, одним із найпотужніших інструментів самоосвіти і самовиховання. Саме тут молоді люди стають кращою версією себе і отримують унікальні можливості для реалізації своїх талантів. Студентські роки – це інвестиція у майбутнє, особисте і професійне.

Наші цьогорічні першокурсники доклали неабияких зусиль, щоб стояти зараз на порозі університету. Бажаю їм не втратити цю енергію, бути свідомими свого вибору і сміливо йти до своєї мети – вищої освіти.

Своїм колегам бажаю натхнення і терпіння, мудрості і спокою, аби кожен з нас став для своїх студентів не просто викладачем (тим, хто викладає знання), але провідником і наставником у професійній та науковій сферах.

І, як показує життя, як ніколи актуальною є ще одна давня як світ приказка: «Найголовніше в житі – це здоров’я». Будьмо здоровими!

Ректор університету, професор Олег Семенюк