Accessibility Tools

UNIVERSITY NEWS

Інформація про студентську конференцію на мистецькому факультеті

16 грудня 2013 року на музичному відділенні мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася щорічна студентська науково-практична конференція. Тематика конференції цього року – «Романтизм у фортепіанній музиці».

Звернення до проблем виконання творів романтичного напрямку обумовлено тим, що для вчителя музичного мистецтва формування музично-стильових уявлень є важливим і необхідним не тільки в плані професійного становлення, але й як активний засіб формування почуттєвої сфери, духовного світу майбутніх фахівців.

У конференції прийняли участь студенти І-ІV курсів. Вони  виступили з доповідями і виконали фортепіанні твори.

Були прочитані доповіді:

У актовій залі мистецького факультету лунала чарівна музика. Студенти-піаністи виконували твори композиторів ХІХ століття, які визначили шляхи розвитку музичного мистецтва своєї епохи, що пройшла під знаком романтизму, – напрямку, в якому відбувалося самоототожнення музики з безперервним потоком ліричного висловлювання, із стихією природи і людського почуття. Також виконувалися твори сучасної музики, які відповідають головним рисам романтичного мистецтва і наслідують його дух.

Звучали фортепіанні твори Ф.Шуберта, Ф.Шопена, Р.Шумана, Ф.Мендельсона, Ф.Ліста, Е.Гріга, В.Каліннікова, Ю.Весняка, Ю.Щуровського, у виконанні студентів Т.Кондратенко, А.Волочай, О.Табак, Е.Мовсісян, О.Безпеки, В.Кобзовщук, А.Оргєєвої, Д.Болтян, В.Латій, К. Яровенко. Яскравим, емоційним втіленням художніх образів музичних творів відрізнялося виконання студентів А.Оргєєвої, Д.Болтяна, К.Яровенко.

Організацію і підготовку студентів до конференції здійснювали викладачі-піаністи кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін кандидати педагогічних наук, доценти Л.П. Гончаренко, Н.В. Свещинська, кандидати педагогічних наук, старші викладачі С.В. Грозан, О.М. Негребецька.