UNIVERSITY NEWS

Як студенти ЦДПУ підкорювали вершини Карпат

Зимовий відпочинок в горах — особливий та незабутній, саме тому ректорат університету із студпрофкомом щорічно організовують справжню зимову казку для наших студентів. 2020 рік розпочався з активного відпочинку. Два заїзди ініціативної та креативної молоді вирушили в мандрівку українськими Карпатами і кожен виявив у себе цілу скриньку незвіданих можливостей, а разом ми відшукали прекрасні локації, які по-новому змусили нас подивитись на Україну.

Серед відпочиваючих виявились люди, які пристрасно люблять кататися на лижах і сноубордах, проте було багато новачків, які підкорили гори своєю наполегливістю та швидкістю. Уже через декілька годин першого дня катань усі впевнено тримались на своєму новому “транспорті” та вдосконалювали майстерність, спускаючись з різних верхівок гір. 

Однак були серед нас і ті, яким до вподоби просто насолоджуватись чарівною красою зимових Карпат. Канатні дороги – це чудовий спосіб провести час саме так. З висоти підйомника можна насолоджуватися дивовижними видами, саме тому світлин з різноманітними пейзажами більше, ніж достатньо! А ще серед розваг, які чекали на наших туристів був зачаровуючий SPA-комплекс, який допоміг відпочити від активних катань та налаштуватися на нові перемоги.

Один з ранків розпочався екскурсією “Вольєрним господарством”, яке є частиною комплексу «Ведмежа гора». Ми отримили можливість спостерігати за життям диких тварин, котрі мешкають у напіввільному середовищі – посеред карпатських лісів. На території звіринцю оселились декоративні та хижі птахи, благородні олені, дикі кабани, лисиці. Кожен мав змогу погладити або ж погодувати улюбленців.

Вигляд води, яка спадає з висоти, завжди зачаровує усіх без винятку. Водоспади – одне з найпрекрасніших творінь природи, тому далі на нас чекав водоспад Пробій — красиве, мальовниче і популярне місце в Яремче. Він немов «пробиває» шлях річки Прут серед гірських порід, скидаючи вниз величезну кількість води, звідси і пішла його назва . Поруч з водоспадом  знаходиться найбільший сувенірний ринок Яремче, де крім того, що можна купити вироби місцевих майстрів, можна споглядати чарівні побудови, яскраві зразки народного теслярства Західної України, які на сьогоднішній день гостинно зустрічають туристів та дивують смачною Закарпатською кухнею.

Отже, незабутнім відпочинком виявилась для студентів ця подорож. Із нетерпінням усі чекатимуть наступного року, а поки усі соцмережі переповнюються від яскравого контенту наших студентів-блогерів. Тож висловлюємо подяку ректорату та студпрофкому університету.


Член профкому студентів Войтенко Яна