Accessibility Tools

UNIVERSITY NEWS

Волейбольний уїк-енд в університеті

Волейбольний уїк-енд в університеті

Так сталося, що по закінченню гарячого сесійного періоду почався гарячий волейбольний. Домашній тур команди педагогічного університету прийшли подивитись понад двохсот шанувальників літаючого м’яча. Паралельно зі змаганнями другої ліги серед чоловічих команд проходили змагання серед майбутніх наших студентів, юнаків 2003-2004 років народження. Завдяки такому збігу, старшокласники з усієї області мали змогу долучитись до перегляду, як то кажуть «наживо», та підтримати збірну команду ЦДПУ.

Перший день змагань виявився напрочуд цікавим: гра за участю нашої команди, цікавий парад з вітальними словами ректора та святковим виступом восьми танцювальних пар колективу «Конвалія», дербі лідерів групи.

А далі по порядку. Ніхто не сумнівався, що юні спортсмени з Білої Церкви будуть грати з повною самовіддачею, адже вони вже завтра можуть потрапити до команд вищого дивізіону. Тому вони відразу зробили сеанс «холодного душу» для нашої команди у першій партії, яку юнаки з дитячо-юнацької школи олімпійського резерву виграли. Зворотна реакція на активний супротив відбулася відразу, і наступні три партії були за студентами факультету фізичного виховання.

Знаковим моментом другої гри був факт, що вперше на майданчику факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка одночасно грали п’ять майстрів спорту та дев’ять кандидатів у майстри спорту. Гра також складалась з чотирьох партій, команді «ГУНП Донецькій області» так і не вдалося після переможної третьої партії перевести гру хоча б на овер-тайм з командою Полтавської області, яка в минулому сезоні грала у суперлізі.

Мабуть силовики віддали усі сили у протистоянні з лідером групи, і в другій грі з юними волейболістами ДЮСШОР пройшли повну волейбольну дистанцію у п’ять партій і фінішували вони пліч-о-пліч з відривом лише у два м’яча. По домівках команди роз’їхались відповідно поділивши три очки: Донецьк – 2, Біла Церква – 1.

По другій грі нашої команди проти лідерів групи не можна сказати, що у хлопців затремтіли коліна. Дуже непогано починали кожну партію, але далася взнаки різниця у класі команд. Не вистачає поки що уміння тримати високий темп гри до кінця партії. Полтавці знову по максимуму забрали 6 переможних очок і їм можна побажати подальших успіхів у виступах у 1/8 Кубку України, де у них на сьогодні є усі шанси пробитись у наступну стадію змагань.

Тренерський штаб нашої команди зробить прискіпливий аналіз ігор і буде наполегливо готуватись до наступного виїзного туру, який відбудеться на початку березня.

Через тиждень знову красень зал факультету фізичного виховання зустрічав чотири ветеранські волейбольні команди. Організатором спортивного дійства виступила компанія «Agro-Vista», гравці якої у минулому сезоні заявились на першість Кіровоградської області з волейболу серед чоловічих команд, де вибороли почесне третє місце. Нагадуємо, що чемпіонат області відбувався на базі факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка. Тому вибір місця проведення турніру не викликає сумніву, адже останніми роками саме тут створилась традиція проводити змагання від аматорських до чемпіонатів України. Зі слів співорганізатора ювілейного турніру та одночасно гравця команди-господаря Олександра Олеговича Йоника стало відомо про традицію підприємства – поряд з копіткою працею завжди іде волейбол. У спортивних колах до ветеранських турнірів завжди особлива увага, адже на них можна побачити довгі розіграші, незгасаючий з роками азарт та особливу взаємоповагу між суперниками.

Турнір до двадцятиріччя заснування підприємства «Agro-Vista» проходив за коловою системою, кожна з чотирьох команд відіграла по три зустрічі. «Сухими з води» вдалось вийти місцевим гравцям команди «Кропивницький», у них в активі 9 очок і відповідно перше місце. А от іншим командам, які на момент початку останньої зустрічі мали однакову кількість очок (3), сказати хто займе яке місце було не можливо. У випадку перемоги з рахунком по партіях 2:0 команди з Олександрівки над ще однією командою з Кропивницького («ВК-16») гості б виходили на друге місце. Та спортивна вдача розпорядилась по іншому, мабуть ще й тому, що хлопці з «ВК-16» у своєму складі мали більш молодших гравців. Відповідно перемога у останній зустрічі вивела кропивничан на друге місце.

Організатори ювілейного турніру замкнули трійку лідерів, а от прикра остання поразка олександрівців, залишила їх без нагород. Усі команди отримали грошові винагороди, а замість традиційних дипломів та грамот у кожного учасника на стінці залишиться загальне фото гравців турніру. Дякуємо «Agro-Vista» за такий теплий та емоційний турнір, сподіваємось на подальшу співпрацю, бажаємо успіхів у трудовій та спортивній діяльності.