UNIVERSITY NEWS

З поваги до alma mater

З поваги до alma mater

В університеті після ремонту запрацювала ще одна аудиторія, до облаштування якої знову долучилися випускники. Родзинкою навчального кабінету № 311 є портрети вчених-лінгвістів, чотири з яких споглядають на викладачів і студентів факультету філології та журналістики ще з 70-х років минулого століття. Зі стін кафедр і навчальних кабінетів разом з класиками марксизму-ленінізму вони спостерігали, як викладається й засвоюється новими поколіннями філологів за всіма науковими догмами та канонами складна лінгвістична наука.

Портрет іноземного вченого Вільгельма Гумбольдта з’явився на початку 90-х як своєрідний маркер соціальної перебудови та демократизації навчально-наукового процесу, зокрема й тому, що був написаний поверх постаті одного з ідеологічних провідників соціалізму Ф.Енгельса. (У ті часи портретів класиків  було багато, а якісного художнього полотна мало). 

У наш час прикрашати стіни аудиторій портретами відомих учених стало не модним, проте активні процеси національного відродження дали підстави скоригувати  цю тенденцію. Світлини українських учених з’явилися як необхідне нагадування новим поколінням студентів про славні традиції української лінгвістики та важливість національної й корпоративної пам’яті.

До ремонтних робіт долучилися не тільки професійні будівельники та працівники адміністративно-господарської частини, але й співробітники університету (Тетяна Рябець) та студенти мистецького факультету, які оформлювали та реставрували картини. Гідним учинком стала меценатська підтримка  випускників філологічного факультету 1985 року: Сергія Кононенка, Олега Семенюка, Олександра Черевченка, Миколи Чернецького.

Переконані, що дух цього кабінету допоможе нинішньому студентству поважати обрану професію та свою альма-матер!