UNIVERSITY NEWS

ЦДПУ ім. В. Винниченка на Міжнародній агропромисловій виставці «AGROEXPO-2019»

ЦДПУ ім. В. Винниченка на Міжнародній агропромисловій виставці «AGROEXPO-2019»

Уже шостий рік поспіль Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка бере активну участь в одній з найбільших в Україні виставок — Міжнародній агропромисловій виставці «AGROEXPO-2019», яка проходила з 25 по 28 вересня в м. Кропивницькому.

Цього року загальна площа експозицій виставки склала понад 125 тисяч квадратних метрів, а кількість компаній-учасниць сягнула майже 600, з десятками тисячами відвідувачів. Серед них були студенти нашого університету разом з кураторами академічних груп. Дуже насиченою подіями й заходами була й програма, що включала ділову частину (конференція, семінари, дискусії), експозиції сучасної агротехніки й тваринництва, демонстраційні покази ґрунтообробних пристроїв, «Стронгмен-шоу», «Покровський ярмарок» з народними промислами та виступами самодіяльних народних колективів, виставку автомобілів різних виробників, презентації різних виробів, енергозберігаючих технологій.

Студентів і викладачів вразили нові зразки комбайнів, тракторів, причіпних с/г знарядь, легкових та вантажних автомобілів, енергетичних установок і обладнання, дронів, енергозберігаючого освітлення, інструментів та іншої техніки, а також племінні свійські тварини і птиці.

У рамках локації «Освітній ярмарок», яка проводилась для багатьох закладів вищої освіти, що розміщувалась на другому поверсі реконструйованого закритого виставкового павільйону, наш університет представив цікаву експозицію, на площадці якої протягом трьох днів були представлені різноманітні вироби з дерева, бісеру, вишиванки, вироби в техніці «patchwork», лялькові іграшки, колекція мінералів, цікаві хімічні досліди та ін., що викликали жвавий інтерес відвідувачів різних вікових груп.

Інформацію надано навчально-науковим відділом