UNIVERSITY NEWS

Першокурсники ЦДПУ імені В.Винниченка завітали у «Студмісто»

Першокурсники ЦДПУ імені В.Винниченка завітали у «Студмісто»

13 вересня відбувся масштабний довгоочікуваний захід для студентів нашого університету — “Студмісто”, організований Первинною профспілковою організацією студентів ЦДПУ імені В.Винниченка.

Традиційно осіннє “Студмісто” проводиться для першокурсників, адже найкращий спосіб показати яке воно, студентське життя, зсередини — дати змогу працювати в команді, навчити підтримувати один одного та допомагати, розуміти без слів та водночас не втрачати почуття конкуренції. Все це студенти вдало засвоїли, подолавши квест “Step by step”. Кожен факультет представляла команда учасників, які відважно змагались та раділи кожному пройденому етапові разом. Другою частиною тімбілдінгу був чемпіонат із фітболу. Згуртувавшись, команди впевнено тримали удар та забивали голи конкурентам.

Третім етапом заходу, який спрямований на командоутворення та створення дружньої атмосфери у колективі, стала побудова “Студмістечка” у прямому сенсі, але зменшеному плані. Кожна команда відповідала за певне міністерство. Як наслідок, спільною роботою усіх команд місто набуло яскравих кольорів та життєво необхідних будівель. Міністерство житлово-комунальних послуг забезпечило уявних студентських мешканців будинками; торгівлі та економіки — магазинами, ринками із фруктами та овочами, а Міністерство туризму та спорту проклало бігові траси й відкрили стадіони для занять спортом. Команда, яка очолювала Міністерство охорони здоров’я, попіклувалась про лікарні, пологові будинки та аптеки, а Міністерство освіти звели Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім.В.Винниченка та школи для наших майбутніх абітурієнтів. Інші міністерства також сумлінно виконали свої завдання, а уважні судді перевірили наявність усіх об’єктів, чесне дотримання домовленостей між командами та оцінили креативність захисту.

Після останнього етапу свята можна впевнено сказати, що незважаючи на конкуренцію, кожна команда працювала як шестернятко великого механізму. А поки підбивалися результати змагань, молодь весело та активно відпочивала. Студенти брали участь у танцювальних батлах, вгадували мелодії та складали слова.

Мабуть кожен мріяв, дивлячись гостросюжетні фільми або граючи в комп’ютерну гру, опинитись на місці їхніх героїв. Саме тому, щоб урізноманітнити проведення вільного часу, студпрофком запросив Кропивницький клуб лазертагу “Фортеця”. Наші войовничі снайпери складали стратегії перемоги, бігали та захоплено раділи перемогам.

Настав час “ікс”, якого чекали увесь день - оголошення результатів. Затамувавши подих, команди та їхні групи підтримки уважно слухали, коли покличуть капітана та вручать таку бажану грамоту і подарунки. До речі, цей рік профспілка студентів нашого університету дарувала кожному учаснику подарунок, незважаючи на місце в рейтинговій таблиці команд. Тож вітаємо за зайняте почесне ІІІ місце команду фізико-математичного факультету. ІІ місце мужньо виборола команда факультету фізичного виховання, а найспритнішими учасниками стали студенти факультету історії та права.

Кожен студент отримав пам’ятну чашку з наліпкою “І ♥ Studprofkom”. Переможці до основного подарунку ще отримали квитки від розважального комплексу “Velvet”. Молодь зможе всією командою пограти в боулінг та більярд, а також відвідати запальну дискотеку.

ППО студентів ЦДПУ ім. В.Винниченка дякує за підтримку ректорату ЦДПУ імені В. Винниченка, Кропивницькому клубу лазертаг “Фортеця” , нічному клубу “Velvet”, а також студентам, які долучились до організації цього дійства.

Студентка факультету філології та журналістики,
член профспілки студентів Войтенко Яна

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"