UNIVERSITY NEWS

Працюємо на майбутнє

Червень для вищих навчальних закладівце насамперед сесія,  державні іспити, підведення підсумків, аналіз роботи за навчальний рік. Незважаючи на таку шалену завантаженість, професорсько-викладацький склад факультету філології та журналістики і студентський актив протягом тижня  проводили зустрічі з майбутніми абітурієнтами, які закінчили десятий (!) клас. Відрадно, що саме завідувачі кафедр та провідні викладачі долучилися до такого виду профорієнтаційної роботи.

Знайомство з факультетом  розпочалося із зустрічі з  Людмилою Петрівною Кричун, деканом факультету,  яка розповіла школярам про історію факультету, умови вступної кампанії, перспективи працевлаштування після закінчення вишу.

 Професор Григорій Дмитрович Клочек, завідувач кафедри української літератури, підкреслив особливу роль філолога у формування високоінтелектуальної особистості, розповів про численні зустрічі студентів з видатними українськими письменниками, літературознавцями,  про літературні вечори, одну із візитівок факультету, які завжди проводяться з ініціативи студентів.  Саме у виконанні таких талановитих студентів-магістрантів (Єлизавета Красніченко, Кирило Поліщук) майбутні абітурієнти почули чудові вірші і пісні.

Професор Світлана Леонідівна Ковтюх, завідувач кафедри української мови, звернула увагу школярів на мовну освіту, яку вони можуть здобути на факультеті і завдяки якій матимуть хороші перспективи для працевлаштування, на роль мови у вихованні національно свідомого громадянина України.   Доцент кафедри української мови Інна Миколаївна Демешко ознайомила школярів з науковим доробком викладачів кафедри. Цього ж дня школярі переглянули фільм про факультет, створений студентами-філологами.

Викладачі кафедри видавничої справи та редагування Ірина Анатоліївна Ткаченко і Сергій Володимирович Ткаченко  розповіли учням про суть професії видавця, про важливу місію, яку виконує людина цього фаху. Перспективи студентського життя на видавничій спеціальності окреслила заступник голови студради факультету Світлана Дубина, студентка 34-ї групи.  Родзинкою зустрічі стала робота за комп’ютерами: учні спробували створити власний блог. Найактивніших учасників зустрічі студенти заохочували солодкими призами та невеличкими подарунками.

Оскільки факультет філології та журналістики готує не тільки вчителів української мови і літератури, а й англійської, то доценти  кафедри англійської філології  Світлана Іванівна Шандрук, Марія Володимирівна Фока і Ольга Борисівна Козій ознайомили майбутніх абітурієнтів з особливостями навчання на цій спеціальності. 

Сподіваємося, що частина учнів, які були гостями факультету, після закінчення школи стануть його повноправними господарями.