UNIVERSITY NEWS

Григорій Гусейнов став почесним професором університету!

31 серпня 2020 року Вчена рада Центральноукраїнського державного педагогічного університету присвоїла відомому письменнику ГРИГОРІЮ ДЖАМАЛОВИЧУ ГУСЕЙНОВУ звання почесного професора.

Григорій Гусейнов є одним із найвідоміших українських письменників. Він лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, а також низки інших літературних премій, в тому числі премії Івана Огієнка, премії фундації Антонича, премії Ліги Меценатів імені Є. Чикаленка, премії імені Володимира Винниченка, премії імені Володимира Ястребова.

GuseynovG

Життя і творчість Григорія Гусейнова найтіснішим чином пов’язана з Кіровоградщиною. Він народився в м. Помічна Кіровоградської області. Багато його творів, таких, наприклад, як «Господні зерна» (10 томів), «Сповідь дитинства», «Піщаний брід та його околиці», «Друга соната», «Між часом і морем», «Тіні забутого парку», «Принцеси революції», «Незаймані сніги», присвячені багатьом видатним історичним та культурним постатям, діяльність яких пов’язана з нашим краєм. Це, зокрема, корифеї українського театру, композитор Кароль Шимановський, уродженець Долинської, відомий націософ Ольгерт-Іполіт Бочковський та багато інших.

На гроші від Шевченківської премії, яку він отримав у 2006 році, письменник заснував громадську мистецьку премію «Глодо́ський скарб».

Григорій Гусейнов довгий час підтримує тісні зв’язки з нашим університетом, постійно презентує викладачам та студентам свої нові книжки, бере участь у наукових конференціях, виступає з лекціями.

Науково-педагогічний та студентський колектив університету щиро вітає Григорія Гусейнова з почесним званням і з нетерпінням чекає на нові зустрічі з ним.

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій