Оголошення абітурієнта

Затверджено складники Національного мультипредметного тесту

Затверджено складники Національного мультипредметного тесту

Складники Національного мультипредметного тесту для вступу 2023 затверджено на засіданні Верховної ради 23 лютого в другому читанні (законопроєкт № 8228-1). Про це повідомив очільник комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Відповідно до визначеної структури Національний мультимедійний тест (НМТ) міститиме завдання з трьох предметів, два з яких — обовʼязкові (українська мова та математика), а один на вибірісторія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія, отже, абітурієнти у 2023 році складатимуть обовʼязково українську мову й математику та один предмет на вибір.

Блок з української мови міститиме 30 завдань, блок з математики — 22 завдання, з іноземної мови — 32, з історії України, хімії, біології — по 30, з фізики — 20. Завдань, які містять письмову розгорнуту відповідь, не буде.

На складання тесту передбачено 180 хвилин.

НМТ пройде у дві сесіїосновну та додаткову. Реєстрація на НМТ запланована на квітень. Основна сесія проходитиме в червні, додаткова - у червні-липні. У додатковій сесії зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не склали тестування під час основної сесії.

Випускники, які тимчасово перебувають за кордоном і хочуть здобувати вищу освіту в Україні, зможуть скласти НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у різних країнах світу.