Завершилася педпрактика на факультеті філології та журналістики

Завершилася педпрактика на факультеті філології та журналістики

Кожен із нас –
це унікальний всесвіт ідей,
методик, прийомів,
способів навчання

Під час навчання ми часто чули: «педагогічна практика – це справжня перевірка готовності майбутнього вчителя до роботи в школі». І ось цей момент настав!

 Як це відбуватиметься? А чи ми впораємося? Чи зможемо осягнути всі ті платформи, застосунки, месенджери, про які нам розповідали на настановчій конференції? Кожен з нас навчився укладати конспекти й проводити уроки (було багато таких симуляцій на заняттях з методик!), але не впевнений у свої знаннях щодо інформаційних технологій! Ми – нове покоління, котре начебто вільно обходиться з гаджетами, але чи зможемо застосувати ці девайси з навчально-виховною метою?

Ці та багато-пребагато подібних думок і питань роїлися в нашій голові після настановчої конференції. Так, ми злякалися! Тому й попросили керівника нашої практики Людмилу Петрівну Кричун провести декілька консультацій із сучасних онлайн-платформ: які краще використати, як з ними працювати... Проконсультувалися – і стало легше.

Перший тиждень – це довжелезні переписки у чаті групи щодо нюансів, які насправді є важливими, купи конспектів на столі й безсонні ночі… А далі закрутилося, завирувало, і шість тижнів практики пролетіли, як одна мить.

І знаєте, ми все-таки це зробили! І стали іншими. Я слухала виступи своїх одногрупників на підсумковій конференції і лише тепер розуміла давно почуте на якомусь із занять з методики, що найкраще людина опановує те, до чого дійшла практично, що відчула, «помацала» своїми руками. Кожна фраза, висловлена моїми друзями, відбивалася в серці радістю, що тепер ми вже не боїмося ані змішаного, ані дистанційного навчання. А ще справжнім мотиватором для нас стали слова нашого керівника практики про те, що кожен із нас – це унікальний всесвіт ідей, методик, прийомів способів, що можуть бути використані в сучасній українській школі.

До учнів би ще піти….

Хоча б на тиждень…

Анастасія Круть,
студентка 4-го курсу
факультету філології та журналістики