Методологічний семінар “Лідерство в професійній діяльності сучасного викладача університету”

Методологічний семінар “Лідерство в професійній діяльності сучасного викладача університету”

На кафедрі педагогіки та спеціальної освіти відбувся черговий методологічний семінар. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри Краснощок Інна Петрівна представила результати дослідження науково-практичної проблеми: “Лідерство в професійній діяльності сучасного викладача університету”. Дослідницею було презентовано авторський підхід до визначення сутнісних характеристик викладача-лідера, який надихає студентів на звершення, за яким ідуть студенти не за примусом, а з власної волі, добровільно визнаючи його право вказувати мету, напрямок руху й вести за собою.

2 3

 

Доповідачкою було зосереджено увагу на проблемі розвитку харизми та емоційного інтелекту викладача, як необхідних елементів його лідерського потенціалу. Особливий інтерес в учасників семінару викликали запропоновані Інною Краснощок технології та техніки розвитку особистісно-професійних якостей та компетентностей які допомагають сучасному викладачу проявляти лідерську позицію та поведінку в різних видах професійної діяльності.

Доповідь завершилася відповіддю на питання, активним обговоренням та окресленням перспектив наступних досліджень в руслі представленої тематики.