Навчальна практика «Психолого-педагогічна» у закладах загальної середньої освіти

Навчальна практика «Психолого-педагогічна» у закладах загальної середньої освіти

Згідно навчальних планів спеціальності 013 Початкова освіта першого (бакалаврського) рівня вищої освіти передбачена навчальна практика «Психолого-педагогічна» у закладах загальної середньої освіти у групі ПО22Б (21) (денна форма) з 01.04. по 19.04.2024 року та у групі ПО22Б-з (24) (заочна форма) з 05.02. по 23.02.2024 року.

Здобувачі проходили практику на базі закладів загальної середньої освіти (початкова школа) м.Кропивницького, Кіровоградської, Полтавської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Завдання практики містили дидактичний, педагогічний, психологічний та організаційний блоки. Знайомилися та вивчали досвід практиків з тем:

  • Врахування психологічних особливостей розвитку дітей 6-10 років в організації освітньої діяльності учнів початкової школи.

  • Підбір ігрових практик для розвитку психічних процесів учнів початкової школи.

  • Дидактичні особливості побудови уроку в початковій школі.(Сутність та класифікація дидактичних методів. Особливості
    підбору методів навчання у розробках конспектів уроків до різних освітніх галузей.

  • Специфіка поєднання навчальних методів на уроці для дітей із різними освітніми потребами.)

  • Реалізація принципів навчання в освітньому процесі початкової школи. (Сутність освітніх принципів у реалізації Концепції НУШ. Фактори, що впливають на обґрунтування вибору освітніх принципів навчання дітей із різними освітніми потребами. Особливості реалізації принципу емоційності на уроках в НУШ).

  • Спостереження за особливостями розвитку пізнавальної сфери молодших школярів.

Звітна документація передбачала ведення щоденника спостережень за освітнім процесом в початковій школі та оформлення звіту. 

Звіт з практики:

  1. Кононенко Мелани
  2. Криворучко Тетяни
  3. Скрябіної Анни
  4. Соболь Ірини
  5. Родіної Марини

За здобутим досвідом здобувачки Родіна Марина та Мироненко Олена взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній студентській конференції «Фахова підготовка майбутніх педагогів до професійної діяльності в умовах реформування освітньої галузі» (15 травня 2024 р., м.Балта)

Сертифікат учасника Родіної Марини

Сертифікат учасника Мироненко Олени