Регіональний науково-практичний семінар «Сучасні тенденції організації психологічного супроводу дітей з ООП в умовах війни»

Регіональний науково-практичний семінар «Сучасні тенденції організації психологічного супроводу дітей з ООП в умовах війни»

7-8 червня кафедрою практичної психології та соціальної роботи разом з кафедрою педагогіки та спеціальної освіти та Комунальним закладом «Інклюзивно-ресурсний центр №1»  Кропивницької міської ради було проведено Регіональний науково-практичний семінар «Сучасні тенденції організації психологічного супроводу дітей з ООП в умовах війни». Семінар було проведено на базі Комунального закладу «Інклюзивно-ресурсний центр №1».

З вітальним словом учасникам семінару виступили Клочек Лілія Валентинівна, проректор з наукової роботи ЦДУ ім. В. Винниченка, доктор психологічних наук, професор та Галета Ярослав Володимирович, декан факультету педагогіки, психології та мистецтв ЦДУ ім. В. Винниченка, доктор педагогічних наук, професор.

На пленарному засіданні виступила Дорошенко Олена Миколаївна, директор КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Кропивницької міської ради, кандидат педагогічних наук з доповіддю на тему «Синергія практиків та науковців у розробці ефективних стратегій корекційних впливів на дітей з особливими освітніми потребами в умовах війни». Доповідь виклала значний інтерес у учасників семінару своєю актуальністю та практичною спрямованістю. Також на пленарному засіданні виступив Рацул Анатолій Борисович, завідувач кафедри педагогіки та спеціальної освіти ЦДУ імені Володимира Винниченка, кандидат педагогічних наук, професор з доповіддю на тему «Особливості навчання дітей з ООП в закладах освіти в умовах воєнного стану», яка викликала активне обговорення серед присутніх.

Під час секційних засідань учасники семінару мали можливість обговорити актуальні питання організації психологічного супроводу дітей з ООП в умовах війни. Було організовано ряд цікавих обговорень і дискусій.

2 3

 

Важливим аспектом, який викликав значну зацікавленість учасників семінару стала психологічна майстерня на тему «Глибинне пізнання особистісних протиріч у старшокласників з обмеженими функціональними можливостями», проведена Галушко Любов Ярославівною, в.о.завідувача кафедри психології та соціальної роботи ЦДУ ім. В. Винниченка, кандидатом психологічних наук, доцентом. Любов Ярославівна продемонструвала методи і форми роботи в галузі глибинного пізнання з використанням наочного стимульного матеріалу. Психологічна майстерня викликала велику активність серед учасників, до Галушко Л.Я. було поставлено ряд науково і практично спрямованих запитань.

На завершення семінару учасники обговорили перспективи подальшого розвитку даного напряму в сучасній психології та корекційній педагогіці.

Інформацію підготували: Міненко О.О., доцент кафедри психології та соціальної роботи та Калашникова Л.В., ст.викладач кафедри психології та соціальної роботи