Керівник Юридичної клініки «Artium de lex» взяла участь у Форумі Асоціації Юридичних клінік України

Керівник Юридичної клініки «Artium de lex» взяла участь у Форумі Асоціації Юридичних клінік України

31 травня 2024 року на базі Нацонального університету «Києво-Могилянська академія» відбувся Форум Асоціації Юридичних клінік України, у якому взяла участь керівник Юридичної клініки «Artium de lex» ЦДУ ім. В. Винниченка, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри права та правоохоронної діяльності Інна Зеленко.

Щорічний форум збирає представників юридичних клінік із усієі України. Після декількох років проведення форуму в онлайн-режимі, нарешті, цьогоріч він відбувся наживо та зібрав представників 40 юридичних клінік України, а також партнерів Асоціації: представників Інституту Руаля Валенберга, Програми USAID «Справедливість для всіх», Координатора проєктів ОБСЄ, мережі Центрів надання безоплатної правничої допомоги, Уповноваженого із захисту державної мови, Української фундації правової допомоги, Фундації інституційного розвитку, Освітнього дому прав людини в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv.

Під час форуму Правління АЮКУ звітувало про роботу юридичних клінік протягом 2023 року, акцентуючи увагу на реалізованих проєктах та здобутках. Шляхом виборів було обрано новий склад Правління.

Відбулися цікаві та жваві дискусії щодо важливих напрямків діяльності юридичних клінік в Україні, запропоновані шляхи покращення роботи юридичних клінік за відповідними напрямками. Крім того, учасники взяли участь у груповому обговоренні перспектив розвитку юридичного клінічного руху України в період викликів, які постають перед державою під час повномасштабної війни; запропоновані зміни до Стандартів діяльності юридичних клінік України, які будуть винесені на обговорення.

Робота Форуму була насиченою, продуктивною та цікавою. Спілкування з членами Правління АЮКУ та колегами надихає на роботу!