Подія семестру

Змагання з практичної фонетики між підгрупами третього курсу

До Нового року залишались лічені дні, і в повітрі вже панувала атмосфера свята й гарного настрою. Святкування на факультеті іноземних мов розпочалося 18 грудня, напередодні Дня Святого Миколая. Студенти 3 курсу відділення англійської мови брали участь у досить оригінальній події – фонетичному змаганні (Phonetic competition). Умовою змагання була постановка сценки на основі класичного літературного твору. Більш того, сценка повинна була бути пов’язана з темою святкування Різдва та Нового року. Слід визнати, що студенти впорались з цим нелегким завданням на всі 100, адже креативності їм не позичати!

У змаганні брали участь сім груп, кожна з яких виступила з власною версією відомого літературного твору. На суд журі у складі викладачів кафедри англійської філології були представлені «невідомі версії» таких усіма знаних творів, як «Ромео і Джульєтта» (302 група), «Білосніжка» (305 група), «Ніч перед Різдвом» (304 група), «Д’артаньян і три мушкетери» (307 група), «Бременські музиканти» (303 група), «Снігова королева» (301 група) та фільму «Грінч – викрадач Різдва» (306 група).

Те, що було задумано як фонетичне змагання, перетворилось на феєричну виставу. Пісні, танці, дотепні жарти, неочікувані сюрпризи, оригінальні костюми, бенгальські вогні, ялинка і серпантин створили передчуття наближення зимових свят.

Розпочала змагання група 302 з власною інтерпретацією шекспірівської п’єси «Ромео і Джульєтти». Неочікуваний розподіл головних ролей, «крилаті фрази» з діалогів та експресивна гра викликали шквал аплодисментів.

Продовжили дійство студенти 305 групи з виставою «Білосніжка». Тема, висвітлена у постановці, органічно поєднувала в собі казковий сюжет з нагальною темою навчання, чим і викликала інтерес студентської аудиторії та схвалення викладачів.

Наступними виступали представники групи 306 з постановкою за фільмом «Грінч – викрадач Різдва». Їм вдалося створити справжню атмосферу американського Різдва. Слід також відзначити оригінальність задуму та незвичайність гриму головного персонажу.

Приймали естафету студенти 304 групи, які презентували своє бачення гоголівської повісті «Ніч перед Різдвом». Блискуче виконання ролей, костюми, що яскраво передають національний колорит, та позитивна енергетика отримали шалену підтримку глядачів.

Після цього на «сцені» з’явилися персонажі роману «Д’артаньян і три мушкетери» (група 307). Музика з однойменного фільму, незвичний акцент головного героя, «спецефекти» та голос «за кадром» вдало підкреслили задум постановників.

Передостанніми виступали студенти групи 303 з казкою братів Грімм «Бременські музиканти» у власній обробці. Яскраве перевтілення у казкових персонажів, запальні ритми танцю, мова розбійників у поєднанні з віршованими рядками головного героя створили незабутнє враження від виступу.

Завершувала змагання постановка «Снігової королеви» у сучасній обробці групи 301. Основною ідеєю сценки було те, що дива трапляються не тільки у казках, але й у реальному світі. Лірична пісня, що пролунала на завершення, стала гідним фіналом заходу.

Креативність, почуття гумору, блискучі акторські здібності студентів були гідно оцінені журі – перше місце розділили між усіма групами. Як кажуть, перемогла дружба! Можна сказати напевно, що головна мета заходу була досягнута – чудовий новорічний настрій та приємне відчуття свята, немов за помахом чарівної палички, охопили усіх присутніх.

Дарина Кирилюк (301) та Анна Коса (302)