Розкрити своє власне «Я»

 Всеукраїнський конкурс читців творів Уільяма Шекспіра – чудова нагода не лише продемонструвати свій рівень володіння англійською мовою (правильність вимови, інтонування), але й отримати неоціненні навички і задоволення в процесі підготовки до самого виступу.

   Переклавши будь-який вірш-оригінал, точний переклад і почуття автора не зможе відтворити ніхто. Проте, кожен може інтерпретувати написане на свій лад, а головне – підібрати саме ті слова, які допоможуть усвідомити зміст і атмосферу даної поезії. Усі люди різні і особливі по-своєму, а , отже, мають відмінне від інших сприйняття одного й того ж вірша, світу, взагалі будь-чого.

 

   Конкурс допомагає кожному його учаснику розкрити своє власне «Я» і поділитися з аудиторією своїм унікальним баченням світових шедеврів, не змінюючи текст оригіналу. Правильно поставлені акценти, наголоси, тони… Лише у сукупності вони показують цілісну, сповнену емоцій і почуттів, картинку.

   Знання граматичних правил не є важливішим за правильність вимови. Правильність вимови не є важливішою за інтонацію. Інтонація не є важливішою за словниковий запас. Всі компоненти важливі, а даний конкурс є чудовим вибором для тих, хто хоче вдосконалити володіння англійською мовою у всіх її аспектах!

Кушинова Тетяна

півфіналістка конкурсу